Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 23:58 1 396 1

Мбапе отново преподава срещу Ювентус

  • килиан мбапе-
  • псж-
  • ювентус-
  • шампионска лига

Французинът постави и нов рекорд

Мбапе отново преподава срещу Ювентус - 1
Снимка: БГНЕС

Килиан Мбапе отново демонстрира безспорния си талант срещу Ювентус, като даде асистенция и вкара гол за успеха с 1:2 на неговия ПСЖ в последния кръг от груповата фаза в Шампионската лига.

Френският нападател постави и рекорд за най-младия голмайстор, достигнал до 40 попадения в най-престижния европейски клубен турнир.

Той комбинира с Лионел Меси в 13', но заслугата за гола бе на 90% негова, защото се отърси от Федерико Гати, който го държеше с две ръце десетина метра преди да осъзнае, че няма как да го възпре дори така.

Леонардо Бонучи все пак върна надеждата на „старата госпожа“, че ще може да измъкне нещо от един от фаворитите за титлата през сезона, възползвайки се от отлично центриране на Хуан Куадрадо и грешка на Джанлуиджи Донарума, който имаше възможност да пресече подаването, но позволи топката да мине покрай пръстите му.

Нуно Мендеш в последствие влезе от скамейката и след по-малко от минута се превърна в човека, който носи трите точки на „парижани“. Той се включи по дясното крило на висока скорост и пое подканващ пас от Мбапе, за да не остави шансове на Войжчек Шченсни в последствие при удара си.

ПСЖ съвсем заслужено излиза от Група H, докато Ювентус едва не се прости дори с третото място, като само по-добрата голова разлика спести този срам на един от най-големите клубове в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    ИМА ТАЛАНТ