Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 09:00 652 0

Груповата фаза в Лигата на конференциите приключва тази вечер

  • лига европа-
  • футбол

Почти навсякъде ще има интрига поне в битката за вторите места, което означава, че ще станем свидетели на напрегнати двубои

Груповата фаза в Лигата на конференциите приключва тази вечер - 1
Снимка:

Груповата фаза в Лигата на конференциите приключва тази вечер. Ще се изиграят 16 мача от последния кръг в 8-те групи и след техния край ще разберем кои отбори ще продължават напред в турнира и кои ще отпаднат. Почти навсякъде ще има интрига поне в битката за вторите места, което означава, че ще станем свидетели на напрегнати двубои.

Група "А" е една от малкото, в които всичко е ясно. На първите две места ще завършат Истанбул Башакшехир и Фиорентина. Довечера турският тим ще посрещне Хартс, а "виолетовите" ще са гост на латвийския РФС, който твърдо е на дъното в групата и не може да помръдне от него дори при сензационен успех срещу състава от Флоренция.

В група "В" е единственият отбор с пълен актив до момента - Уест Хам. "Чуковете" ще се опитат да приключат кампанията си в тази фаза на надпреварата с успех като гост на ФКСБ, който дори и при победа ще остане на дъното в крайното подреждане. Второто място в пряк двубой ще си оспорват Силкеборг и Андерлехт. Датчаните имат с точка повече.

В група "С" недостижим на първото място е Виляреал с 13 точки. "Жълтата подводница" ще гостува на Лех (Познан), който е втори и може да запази тази позиция и при равенство, освен ако в другата среща Апоел (Беер Шева) не разгроми с повече от три гола Аустрия (Виена) на собствен терен.

В група "D" се знае, че Словачко няма как да продължи напред, дори да победи Партизан в Белград. "Гробарите" със сигурност ще продължат напред при успех, а и при равенство или загуба в случай, че Кьолн не вземе трите точки в домакинството си на Ница. "Козлите" имат шанс да излязат от групата единствено при победа, а френският тим ще е доволен и на "хикс".

В група "Е" първите две места са за АЗ Алкмаар и Днипро-1. Нидерландците имат 12 точки и тази вечер ще посрещнат тима от Украйна, който е с 10 и може да стане победител само при успех в прекия двубой. Аполон (Лимасол) на Илиан Илиев и Вадуц ще си оспорват третата позиция, заемана в момента от кипърците.

В група "F" Юргорден има аванс от 6 точки на върха и със сигурност ще финишира на първото място. Шведите ще посрещнат аутсайдера Шамрок Роувърс, който пък няма шанс да се измъкне от последната позиция. Дербито за второто място и класиране в директните елиминации ще е между Гент и Молде. Белгийците изостават с 2 точки, но ще са домакини на решаващия мач.

В група "G" води Сивасспор с 10 точки, пред ЧФР Клуж и Славия (Прага) с по 7. Турците гостуват на Славия и се нуждаят поне от точка, за да са сигурни за първото място. Чехите могат да се класират само при победа. В другата среща ЧФР Клуж ще е домакин на косовския Балкани и ако спечели, ще се класира напред.

Много любопитна е ситуацията в група "Н". Tам Слован (Братислава) и Базел имат по 8 точки, Пюник е с 6, а Жалгирис има 5. Литовците могат да се преборят за второто място само ако победят Слован у дома и в същото време Пюник и Базел завършат наравно. Слован ще е доволен и на равенство. Базел ще е сигурен за следващия кръг, ако избегне загубата в Армения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА