Last news in Fakti

4 Ноември, 2022 19:59 1 675 1

Клуб от Висшата лига загуби мултимилионно дело срещу Ред Бул Лайпциг

  • ред бул лайпциг-
  • висша лига-
  • лийдс-
  • футбол-
  • дело

Арбитражният съд в Лозана отхвърли жалбата на Лийдс срещу ФИФА, която нареди на английския клуб да плати 6,7 милиона евро на Лейпциг за френския нападател Жан-Кевин Огюстен

Клуб от Висшата лига загуби мултимилионно дело срещу Ред Бул Лайпциг - 1

Клубът от Висшата лига Лийдс загуби мултимилионно дело срещу германския Ред Бул Лайпциг.

Арбитражният съд в Лозана отхвърли жалбата на Лийдс срещу ФИФА, която нареди на английския клуб да плати 6,7 милиона евро на Лейпциг за френския нападател Жан-Кевин Огюстен.

Съдът постанови, че парите са дължими с първия транш от 21 милиона евро, въпреки че сделката бе засегната от спирането на сезона 2019-20 заради пандемията от коронавирус. Сезонът завърши с няколко седмици по-късно от предвиденото.

Лийдс бе във втора дивизия през януари 2020, когато клубът подписа договор с Лайпциг за вземането под наем на бившия френски младежки национал. Споразумението беше да се подпише с Огюстен на 1-ви юли 2020 за 21 милиона евро, ако тимът спечели промоция във Висшата лига.

Английският футбол бе спрян през март, а Лийдс все пак завърши на първо място, въпреки че Огюстен почти не игра.

Европейските футболни договори свършват на 30-и юни, а ФИФА, която определя трансферните права, посъветва по време на пандемията "договорите да се удължат, докато завършат сезоните".

Лайпциг отнесе случая до ФИФА, след като от Лийдс твърдяха, че договорът за наем на Огюстен е изтекъл, преди да бъде спечелена промоцията, така че не преминава автоматично в постоянен контракт.

Огюстен не беше желан в Лайпциг и изкара период под наем във френския Нант, преди да премине в актуалния си отбор Базел.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този е чист французин

    0 0 Отговор
    Поне от 200 поколения! Иначе дядо му е пресичал Масай Мара само преди 40 години заедно с антилопите Гну!