22 Ноември, 2022 23:03 1 658 3

Франция започна ударно защитата на титлата си в Катар

  • франция-
  • австралия-
  • катар 2022

„Петлите“ обаче дадоха свидна жертва в отбраната

Франция започна ударно защитата на титлата си в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Франция разгроми с 4:1 отбора на Австралия в първия си мач след спечелената световна титла в Русия отпреди 4 години, но междувременно даде свидна жертва в лицето на Люка Ернандез.

Бранителят на Байерн Мюнхен се контузи в наглед безобидна ситуация, опитвайки се да блокира центрирането на Матю Леки за гола на Крейг Гудуин в 9'. Ернандез се хвана за левия крак без да има съприкосновение със съперника, което обичайно е много лоша новина. Ще изчакаме все пак медицинските прегледи, за да разберем какво е състоянието му и колко време ще отсъства от терените.

Преднината на „кенгурата“ междувременно оцеля само двайсетина минути, защото Адриен Рабио изравни резултата след изстрел с глава, а след това асистира на Оливие Жиру за пълния обрат.

Таранът на Милан официално изравни Тиери Анри на върха в голмайсторската надпревара в историята на френския национален тим с второто си попадение след почивката. Той се озова на върха на центриране на Килиан Мбапе и така вече има 51 гола за родината си.

Преди това обаче Мбапе сам намери мрежата след гол с глава и рикошет в гредата, отчитайки се с поредното си страхотно представяне за „петлите“.

Головата разлика в срещата показ много ясно и отчетливо разликата в класите между французи и австралийци, така че можем да заключим, че шампионите започват подобаващо защитата на титлата си за разлика от предходните три случая, когато Испания, Германия и Италия отпаднаха още в груповата фаза на турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    11 7 Отговор
    Имам чувството, че феновете на Франция са преоблечени катарци. Въобще всичките фенове са от камилар, по-голем камилар.
  • 2 Aлфа Bълкът

    10 8 Отговор
    Даммм, тия няма кой да ги спре за жалост, хубаво титлата да е в Европа, но всички знаем, че все едно Африка ще са я спечелили.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.