Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 14:25 714 0

Ботев Пд продължава за Купата след класика в Балчик

  • ботев пловдив-
  • черноморец балчик-
  • футбол-
  • купа на българия

Попаденията реализираха Елвис Ману (2, 23) и Дилан Мертенс (68)

Ботев Пд продължава за Купата след класика в Балчик - 1

Ботев (Пловдив) продължава напред в турнира за Купата на България. Това стана факт, след като "канарите" победиха с 3:0 тима на Черноморец Балчик в двубой от 1/16-финалите на Купата на България. Попаденията реализираха Елвис Ману (2, 23) и Дилан Мертенс (68).

Мачът започна мечтано за пловдивчани. След само 120 секунди игра "канарчетата" стигнаха до първия гол, а в негов автор се превърна Елвис Ману, който се възползва от грешка в защитата на домакините, след което без проблеми матира Иван Иванов.

В 23-ата минута Антоан Бароан проби отляво, след което центрира в наказателното поле към Елвис Ману. Бившият футболист на Лудогорец завърши майсторски атаката с прецизен удар с глава, за да направи преднината на своя тим от два гола.

Малко по-късно Па Конате получи извеждащо подаване от Емануел Току, фланговият футболист стреля по земя, но стражът на домакините се справи със ситуацията.

В 52-ата минута Мохамед Нбаче беше близо до гол във вратата на Хидайет Ханкич. Атакуващият футболист стреля от пряк свободен удар, но кълбото премина на сантиметри от целта.

В 68-ата минута Дилан Мертенс си овладя топката на дъгата и със страхотен шут матира вратаря на Черноморец.

В 79-ата минута Антоан Бароан също бе близо да запише името си сред голмайсторите, но ударът му бе отразен атрактивно от Иван Иванов. До края на срещата "жълто-черните" продължиха да се забавляват на терена в Балчик, като можеха да стигнат до още по-категорична победа, но стражът на Черноморец успя на няколко пъти да са намеси.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА