Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 17:23 1 398 0

Тайсън Фюри: Никога не съм искал славата, която дойде след победата ми над Владимир Кличко

  • тайсън фюри-
  • владимир кличко-
  • бокс

Шампионът на WBC в момента е считан за най-добрия боец в тежка категория

Тайсън Фюри: Никога не съм искал славата, която дойде след победата ми над Владимир Кличко - 1
Снимка: БГНЕС

Тайсън Фюри е най-голямата звезда в световния бокс в момента, тъй като все още е непобеден, макар и двукратен шампион на WBC. Успехите му обаче имат своята цена и тя най-често идва със славата, която неизбежно го преследва от онзи момент през 2015 г., когато победи Владимир Кличко, за да му отнеме шампионските титли. Той признава, че никога не е искал това, но резултатът е извън неговите способности.

Победата ми над Владимир Кличко е като проклятие. Никога не съм искал славата и шума, който идва с шампионската титла. Получих всичко, което исках, побеждавайки Кличко. Но вече не съм господар на собствения си живот, нищо не е нормално. не това беше целта ми... Този живот не е невероятен“, каза „Циганския крал“ пред BT Sport.

Припомняме, че скоро след онзи знаменит успех Фюри изпадна в тежка депресия и се отдаде на наркотици и алкохол. По тази причина се видя принуден да оваканти титлите и да се съсредоточи в здравето си. През 2018 г. той се завърна на ринга и след победи над Сефер Сефери и Франческо Пианета получи шанс за изява срещу Дионтей Уайлдър в един от най-великите мачове на нашето време. От 2020 г. насам отново е носител на пояса на Световния боксов съвет и макар да спекулираше с пенсионирането си през лятото на всички бе ясно, че няма да спре, докато не стане абсолютен световен шампион.

На 3 декември му предстои защита на пояса срещу Дерек Чисора на „Уембли“, а при успех няма да му остава нищо друго, освен да се бие с Олександър Усик.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА