Last news in Fakti

19 Декември, 2022 07:00 4 098 10

За историята - отбор направи 7 смени в един мач

  • франция-
  • фифа-
  • смени-
  • аржентина-
  • финал-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022

От известно време насам ФИФА разреши на отборите да правят по 5 смени на мач, плюс още една, ако въпросната среща отиде в продължения

За историята - отбор направи 7 смени в един мач - 1
Снимка: БГНЕС

Отборите на Аржентина и Франция изиграха финал, който ще остане в историята. Срещата бе истински трилър, завършил с дузпи, а “гаучосите” ликуваха накрая със световната титла.

Мачът обаче ще остане в историята и с още един факт. В него се случи нещо, което досега никога не бе ставало - единият от двата отбора извърши общо 7 смени. Това бе съставът на Франция.

От известно време насам ФИФА разреши на отборите да правят по 5 смени на мач, плюс още една, ако въпросната среща отиде в продължения. От футболната централа обаче отскоро включиха възможността и за още една смяна. Тя е позволена по медицински причини, когато даден футболист получи удар в главата и има опасност от сътресение.

Точно това се случи в 96-ата минута на първото продължение, когато Адриен Рабио пострада по подобен начин. Той получи удар в главата и бе заменен от Юсуф Фофана. Впоследствие Дидие Дешан извърши още две промени в състава си, като така смените му станаха общо 7.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти си

    10 1 Отговор
    То както е тръгнало ФИФА още малко и ще вкара правилата на американския "коч" футбол с неограничен брой смени .. ....
  • 2 Сивата котка

    2 6 Отговор
    Остана ми усещането, че играчите са предварително инструктирани какво и как да вършат на терена, за да се улесни Меси. Някак не е нормално световен шампион като Франция, на финал да ми се разхожда като в парка до 70-а минута. Дали умишлено така играха, за да забаламосат съперниците, да ги поуморят и Аржентина а се успокои с двата гола и то ако не бе прословутата дузпа...И тази сценарий...Не, че гаучосите не показаха игра, притиснати вече...Една дузпа в игрово време на Меси, една за Мбапе, един гол за едната страна, един за другата. Аре продължения за по голяма зрелищност...И пак дузпите, които дали по непопулярните френски футболисти нарочно не знаеха как да изпълнят? Завърши. Та как се казваше: важното е да ти изпишат правилно името.

    Коментиран от #8

  • 3 един от многото

    4 1 Отговор
    Отбора от Африка направи седем смени , като трима от 18 играли в мача бяха чужденци (от Европа). И после говорете за обединена и демократична Европа!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Африка

    4 1 Отговор
    Африканска Франция загуби! Не знаех че вече са африканци фрацузите, много бе!!!
  • 6 Макрончета

    5 1 Отговор
    Ако беше малко по тъмно на стадиона, нямаше да се вижда френският отбор!
  • 7 Факт

    3 3 Отговор
    Как няма да направи като видя че титулярните му футболисти да купени от ФИФА ..и играеха като умрели..трябваше да излезнат резервите за да почнат играят футбол...и какво стана с резервен състав Франция изравниха мача..дори трябваше да победят,ако съдията не се правеше на сляп за още две чисти дузпи за Франция..прескочи и два жълти картона на меси,и директен червен на десния защитник на Аржентина...а бе такова очевадно бутане на отбор към финал едва ли някой някога е виждал..да ти дават всеки мач дузпи,дузпи и пак дузпи. Всеки мач играеш срещу отбор който има една дузпа аванс..ако трябва ще са две..пълна излагация за ФИФА,..пародия цирк..един гооолям мега подарък за меси за завършек на кариерата му...нямах нищо против аржентина да стане шампион,но не и по този начин...беше срамно..цяла Аржентина трябва да целува краката на Ди мария ..стар, но с класи над всички останали в Аржентина ,дори и над меси..разбира се вниманието отново бе насочено към човека който имаше някаква нищожна заслуга..но това вече сме го виждали..играят ли медийните балони Меси и Роналдо ...другите играчи никой не ги зачита..
  • 8 Факт

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сивата котка":

    Колега явно и ти като целия свят си забелязал че титулярите на Франция играеха за Аржентина а не за Франция....явно и треньора се усети ..затова и смени всички...човечеца видя че играчите му играят за противниковият отбор...всъщност то не беше игра .с някаква разходка както се изрази ти...а бе цялото световно беше организирано и нагласено от ФИФА само и единствено да направят Аржентина шампион,за да направят един голям незаслужен подарък на вече трудно движещия се Меси....голям срам но както и да е .
  • 9 Тъжно е

    2 0 Отговор
    Тъжно е няколко десетки милиона белокожи франсета да са нефелни да рекрутират отбор от белокожи. Така е и с Белгия,Нидърлендия,Англичания и половин Европа. Кого заблуждават? Себе си или правят метани на политкоректност към социални инженери - културни марксисти,жендъри и глобалисти?
  • 10 Факт

    0 2 Отговор
    ..Ехо..Ганьо..в България освен Расисти и бесни националисти има ли..???.нещо нормални хора срещат ли се в скапаното ни племе..???..защо го ударихте на черни и зелени бели и червени..никой не си избира какъв да се роди бе из-оди...вие ако сте имали право на избор в България ли щяхте да искате да се родите бе скапани наркомани ....ей колкото повече чета расистките ви коментари Толкова повече се убеждавам че в България нормални хора не са останали...поне веднъж бъдете хора и си кажете че резервите на смачка титулярите на другия..добре че съдиите ви спасиха...за пореден път ,бутане като за световно на световно....пълен резил за футбола..и то на световно...и ало администратора махай коментарите на тези расисти и националисти тук бе...един ден война ще ни докарате с изказванията на тези мал..ници..