Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 16:48 814 0

Канадският женски национален отбор по футбол започва стачка за пари

  • канада-
  • жени-
  • футбол-
  • стачка-
  • пари-
  • федерация

Мъжкият отбор ги подкрепя в протеста срещу федерацията

Канадският женски национален отбор по футбол започва стачка за пари - 1
Снимка: Официална страница на Кристин Синклеър в Инстаграм

Капитанката на женския национален отбор по футбол на Канада Кристин Синклеър заяви, че тя и съотборничките ѝ започват ефективна стачка през новата седмица заради липса на финансиране и според тях тази ситуация ще им попречи да се представят на добро ниво на Световното първенство, предава БТА.

По-малко от седмица преди да излязат на терена срещу САЩ, Бразилия и Япония на турнира SheBelieves Cup, Синклеър и съотборничката ѝ Джанин Беки се появиха в предаване на телевизия TSN, че няма да участват в никакви отборни активности – в това число и в мачове, докато проблемът не се реши генерално.

Двете дадоха интервюто, след като женският и мъжкият отбор на Канада излязоха с изявления, в които се оплакваха от съкращенията на бюджета за дамите. Двата тима поискаха отговори от федерацията на какво се дължи всичко това.

"Някои от нас тренираха днес с обърнати фланелки, но е факт, че не сме се чули с федерацията (КСА) откакто сме поставили исканията си. Шефовете на футбола в Канада дори не проявиха елементарно възпитание и любезност да се свържат с нас, за да насрочим среща, да обсъдим проблема и да предприемем действия в полза на общата ни работа", заяви Синклеър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА