Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 18:05 1 025 5

Лудогорец взе трудно гостуването на Спартак (Варна)

  • лудогорец-
  • спартак вн-
  • футбол

Шампионите поведоха с 2:0 през първата част

Лудогорец взе трудно гостуването на Спартак (Варна) - 1
Снимка: ПФК Лудогорец

Лудогорец спечели трудно гостуването си на последния след есенния дял на първенството Спартак 1918 Варна с 2:1 в мач от 19-ия кръг. Шампионите поведоха с 2:0 през първата част, но с играта си домакините успяха да създадат доста трудности пред разградския тим, но успяха да стигнат до само един гол и нацелиха един път гредата.

Първата сериозна възможност в мача бе за домакините в 3-ата минута. Александър Белоусов проби отляво и пусна пас към Лерой Микелс, който центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Жоао Марио засече топката с глава, но тя премина над вратата.

В 8-ата минута шампионите откриха резултата при първото си по-опасно положение. Игор Тиаго бе изведен в отлична позиция срещу вратаря на Спартак Кристиано Фегейредо и опита прехвърлящ удар, а Кирил Десподов успя да засече топката и вкара за Лудогорец 0:1, предава БТА.

В 12-ата минута Родни Антуи получи топката в наказателното поле на Лудогорец и я върна към Румен Руменов, който стреля по земя, но защитник успя да я изчисти пред голлинията. В 17-ата минута Ромееш Ивей стреля от 20-тина метра, топката рикошира в играч и летеше опасно към вратата на гостите, но вратарят на разградчани Серджио Падт успя да избие.

В 21-ата минута Лудогорец удвои преднината си. Бернард Текпетей изведе в отлична позиция Игор Тиаго, който с топовен изстрел леко по диагонал отдясно вкара за 0:2.

В 48-ата минута Кирил Десподов бе изведен в добра позиция пред вратата на домакините, но стреля неточно. В следващата минута Спартак можеше да намали изоставането си. Лерой Микелс стреля много опасно по диагонал отляво, но за късмет на шампионите топката се отби в гредата.

В 57-ата минута домакините намалиха резултата. Ромееш Ивей успя да намери непокрит Луан да Силва, който с техничен удар вкара за 1:2. В 66-ата минута Игор Тиаго стреля опасно по диагонал отляво, но вратарят на домакините Кристиано Фигейредо успя да улови топката. В 90+3 минута Божидар Васев опита далечен удар, но топката премина над вратата на гостите.

Мачове от 19-ия кръг на efbet Лига:
Ботев (Пловдив) - Локомотив (София) - 0:0
ЦСКА 1948 - Хебър (Пазарджик) 2:0
Левски - Черно море 0:1
Спартак (Вн) - Лудогорец 1:2

В неделя:
Септември (София) – Арда
Берое - ЦСКА-София
Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца)

В понеделник:
Славия - Пирин (Благоевград)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян Александров

    9 1 Отговор
    ОстаФки на цялото рАководство у Леваки няма ли да има вече ? Какво още трябва да се случи за да се разкарат тези никаквици ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 3.14К

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "1918":

    Тоя все пак се справи, но Попов се провали в Търново и не успя да материализира правилната игра с 3 точки за efbetidiotite.
  • 4 Хаха

    7 1 Отговор
    Абе Лудогорец , оставете. Кажете нещо за отборчето в синьо. Мачкат ли , мачкат ли? А Мъри как е ? Нещо фенчетата списвачи в сайта много мълчите .
  • 5 Хахаха

    3 0 Отговор
    "Взе трудно" си мисля, че е ултрамегахипергигахипербола.