3 Март, 2023 13:30 2 631 7

В ерата „Зингаревич“: Ботев Пд продаде играчи за почти 4 млн. евро

  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • антон зингаревич

За подобна сума в този период от 2 години можем да говорим само в два други български клуба – претендентите за титлата Лудогорец и ЦСКА

В ерата „Зингаревич“: Ботев Пд продаде играчи за почти 4 млн. евро - 1
Снимка:

Футболът е бизнес, заяви в своето прословуто интервю собственикът на Ботев Пд Антон Зингаревич онзи ден. И е прав. Все пак той не се е родил фен на „канарчетата“ и мечтата му не е била един ден да влага своите средства в един от най-обичаните клубове в България. Но в крайна сметка съдбата бе решила да се случи точно това и от януари 2021 г. именно руснакът издържа „жълто-черните“. Мненията за него са в двете крайности.

Преди година беше на върха, защото Ботев Пд се бе устремил към бронзовите медали, които в крайна сметка взе и се класира в Европа. Но в последните дни напрежението се повиши неимоверно заради шокиращата продажба на Тодор Неделев в Лудогорец срещу само 150 000 евро, предшествана преди това с напускането на почти всички силни играчи – Елвис Ману, Емануел Току, Реда Рабей и Мохамед Брахими. През вече затворения зимен трансферен прозорец Ботев Пд продаде играчи за 1 150 000 евро, а купи за 300 000 евро – Красиан Колев от Септември Сф, който явно е гласен за дългосрочен заместник на Тодор Неделев, пише в днешния си брой вестник „Мач Телеграф“.

Вече 2 години Антон Зингаревич ръководи Ботев Пд, като според специализирания сайт Transfermarkt.de в този период той е продал играчи за близо 4 млн. евро, или по-точно казано - 3 855 000 евро. За подобна сума в този период от 2 години можем да говорим само в два други български клуба – претендентите за титлата Лудогорец и ЦСКА.

През миналото лято през Ботев Пд минават много интересни сделки, като тези за Оланкунле Олесгун (1 200 000 евро), Джонатан Окоронково (400 000 евро) и Ифеани Ндука (200 000 евро), които са продадени вкупом от руския Краснодар, без дори да запишат и минута за Ботев Пд. Изобщо не е ясно дали въпросните играчи са стъпвали в България...

Ясно е, че Антон Зингаревич имаше цяла мрежа от отбори, когато дойде в Коматево, като реално Ботев Пд е на върха на пирамидата. Там влизат още датския Фремад Амагер и руската школа Виста. След руската инвазия в Украйна обаче нещата се промениха и Зингаревич съсредоточи усилията си изцяло върху Ботев Пд.

Факт е, че в касата на клуба са влезли много повече пари, отколкото са извадени за нови. Но все пак трябва да отбележим, че входящите трансфери в ерата „Зингаревич“ са на стойност 1 090 000 евро, отново според Transfermarkt.de. Също много впечатляваща сума за родните стандарти. Най-много отидоха за гореспоменатия Красиан Колев – 300 000 евро.

Голяма болка за бултрасите, освен „Колежа“, е това, че някои от най-талантливите българи бяха с лека ръка изпуснати от Ботев Пд. Става дума за голмайстора и национал Атанас Илиев (продаден за 400 000 евро в Асколи), сега в Черно море, крилото, което стигна до Порто Крис Добрев, сега титуляр в Славия и Димитър Тонев.

Голям любимец на бултрасите, който щеше да ходи в Берое, след това в Ботев Вр, а накрая се озова под наем в Пирин Бл, вместо да му се даде шанс в родния му клуб. Сега към всички тях прибавяме и Тодор Неделев, който е истинска легенда и любимец на бултрасите. Те винят бившия треньор и настоящ шеф Азрудин Валентич за напусканията на българите, а и за това, че не е върнал Станислав Шопов в Коматево, който пък от своя страна отиде в ЦСКА./"Мач Телеграф"


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Васко

    4 3 Отговор
    Ботев ще отново на върха. Рано или късно... един ден ще стане! Важен е стадиона...

    Коментиран от #7

  • 3 Кхмер

    6 2 Отговор
    Пред големите думи - всеки се страхува. България над Всичко! Честит празник пловдивски фенове! За съжаление от 4 отбора в града - празнуват само 3. Столипиновци не знаят за какво иде реч.

    Коментиран от #6

  • 4 Комерсиално

    2 1 Отговор
    Важното е да съществува спорта. Парите са средство.
  • 5 Тренер

    4 1 Отговор
    Циганин и руснак българин не храни.Само гепи.
  • 6 Гого

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Кхмер":

    За кривоглавите коматевски селяни ли говориш че са от Пловдив? И на кой ли му пука за стрямското ти мнение 😂😂😂 цървулан
  • 7 Левски 1914

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Васко":

    Стига с тая Кънчова поляна и Коматево вие много.