Last news in Fakti

28 Март, 2023 10:12 6 807 17

Ето как изглежда "Арена Бургас", погълналата над 50 милиона (СНИМКИ)

  • арена бургас-
  • весела лечева-
  • бургас-
  • димитър николо-
  • зала

Проверката в залата показа, че е завършена напълно климатичната система, монтирани са седалките, завършени са финишните настилки, оборудвани са съблекалните

Ето как изглежда "Арена Бургас", погълналата над 50 милиона (СНИМКИ) - 1

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева направи инспекция на „Арена Бургас“ заедно с кмета на Бургас Димитър Николов, ръководството на „Академика 2011“ и строителния надзор. В понеделник многофункционалното спортно съоръжение получи Акт 15. Припомняме, че изграждането на модерната "Арена Бургас" надхвърли 50 милиона лева.

Проверката в залата показа, че е завършена напълно климатичната система, монтирани са седалките, завършени са финишните настилки, оборудвани са съблекалните. Екип от италианската фирма „Мондо“ е от 10 дни в Бургас, за да монтира лекоатлетическата писта, която също е готова.

Министър Весела Лечева и кметът на Бургас Николов обиколиха цялото съоръжение заедно със строителите. Oбиколиха подземните и надземните паркинги, трите зали, съблекалните, общите помещения. Увериха се, че работи климатичната система, както и звуковите системи.

„От последното ми посещение е свършена много работа. Радвам се да видя, че залата скоро ще бъде пусната в експлоатация и ще зарадва не само бургазлии, но и всички хора, които обичат спорта в България“, коментира министър Весела Лечева.

„В залата има оборудване за лека атлетика, баскетбол, волейбол, борба, гимнастика и още много други спортове, което дава големи възможности“, добави Лечева.

„Федерациите могат да дойдат в Бургас, за да видят, че залата разполага с най-модерното оборудване и може да стане част от международния календар на световните и европейски федерации“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Министър Лечева и кметът Николов се увериха, че в залата е доставено и вече се монтира спортното оборудване. Другата част от спортното оборудване, което ще се използва за определени събития, е складирано и готово за използване. То е от най-висок клас, от престижни световни марки и снабдено с всички необходими сертификати за провеждане на международни състезания.

Ето как изглежда "Арена Бургас", погълналата над 50 милиона (СНИМКИ)

Зала "Арена Бypгac" е на пет нива. Тя paзпoлaгa c 4100 ceдящи мecтa и 2000 пoдвижни седалки. Пo вpeмe нa концерти съоръжението щe мoжe да cъбиpa 15 000 зpитeли в ocнoвнaтa зaлa. Още с проектирането е помислено как да се обслужват подобни събития. Към залата е изграден висок тунел, през който да влизат големи камиони с техника.

Многофункционалната зала в Бургас е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания, позволяващи ѝ домакинството на европейско и световно първенство по лека атлетика на закрито. Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, бacĸeтбoл, бoйни cпopтoвe, вoлeйбoл, художествена гимнастика и много дp. Съоръжението включва 3 тpeниpoвъчни зали и тpиeтaжeн паркинг c нaд 800 места, както и допълнителни обслужващи помещения за ресторант, кафенета, фитнес, спа, конферентни зали и др.

------------------------------------------

* Оборудване за спортна гимнастика – Джимнова/GYMNOVA “Montreal - състезателно ниво, одобрен от FIG (ФИГ);

* Оборудване за художествена гимнастика – Пасторели Спорт/Pastorelli Sport, одобрено от FIG (ФИГ);

* Оборудване за волейбол – Жерфлор/“Taraflex PERFORMANCE” Gerflor, лиценз от FIVB за международни състезания; допълнително оборудване на състезателно ниво: СЕНОХ/“SENOH Corporation”, съгласно изискванията на FIVB;

* Оборудване за баскетбол – баскетболни кошове Мондо С.п.А/“Mondo S.p.A” MONDOCUP, лиценз FIBA 1; демонтируема подова система за баскетбол Мондо С.п.А/“Mondo S.p.A” Fast Break System Wood, лиценз FIBA 1;

* Оборудване за бокс – боксов ринг състезателен 780 см/780 см, Полскок/ Polskok, “Olimpic”, боксов ринг състезателен;

* Оборудване за борба – Полскок/ Polskok, “Millenium”, тепих професионален за борба размер 12 м х 12 м х 6 см;

* Цялостно оборудване за лека атлетика, включително зала загрявка – Поланик Сп.з о.о- Сп.К/ POLANIK Sp.z o.o-Sp.K, състезателно ниво, сертифицирано от IAAF (ново наименование WORLD ATHLETICS); демонтируема спортна модулна стена Мондо С.п.А/“Mondo S.p.A”, по стандартите на IAAF (ново наименование - WORLD ATHLETICS);

* Цялостна система за електронно измерване и мултимедия LYNX SYSTEM DEVELOPERS Inc., по стандартите на IAAF (ново наименование WORLD ATHLETICS).


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    53 6 Отговор
    И тези 50 милиона от хазната отидоха при онези 400 милиона за 100-те стадиона на Баце.
    Станахме спортна нация номер едно в света. Футболът ни достигна космически висоти оттогава.
  • 2 Гориил

    14 49 Отговор
    Тази арена е невероятна. Българите могат да се гордеят.Просто не канете руски спортисти.
  • 3 Бахари Захаров

    34 4 Отговор
    По-точно над 60 млн. Отделен е въпроса колко години е строят вече. А най-интересно ще е, ако направите сравнение или запитване на външна строителна фирма за колко пари и време можеха да направят същата преди 5 години. Някои германци например, да не говорим за китайци, че те щяха да направят 2 за 2 години за същите пари.
  • 4 ДПС, ГЕРБ,БСП, Възраждане - крадци

    20 6 Отговор
    Комисиончето което получиха е само 10 млн.!
  • 5 Дааа

    28 3 Отговор
    50 милиона са 2-риа транш от крадени кинти, общо е 140 милиона.
    Ако източниците ви са от гербавите е нормално за тях, едни откраднати 60-70 милиона за тях са джобни.
    Бъдете по-обективни.
  • 6 Въй Въй

    13 6 Отговор
    циганина като открадне два лева българина го плюе до девето коляно,но българина като открадне милиони мълчи като замразена скумрия

    Коментиран от #10

  • 7 А така

    19 6 Отговор
    Тея климатични чилъри дето сте ги дали на проекта и приличащи на таралеж, ги нямв въобще в изпълнението, ако питате къде са ги търсете по шкафчааата нощните в зайчарника в Банкя.
  • 8 бургазлия

    19 4 Отговор
    Живея точно до залата и да ви споделя, че до сега три пъти са правили ремонти на външната инфраструктора. И осеа е пак за ремонт

    Коментиран от #16

  • 9 Прахосничество

    22 4 Отговор
    Харчат се десетки и стотици милиони за неща от които няма някаква финансова полза.
  • 10 въй мъй

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Въй Въй":

    Кой българин краде бре гусине?
    Тее в парламента и техните кметове и фирми ли?
    Това ли са за теб българите?? Щото за мен не са.
    Излизам в 7 и в 7 се прибирам. Ти поне 2 лв си откраднал, аз и толкова не съм
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Маймуняка

    6 0 Отговор
    Арена !?! Бългоромразци на езика на дедите ни ! Гладиатори ли ще се бият там ?
  • 13 крадци много и навсякъде

    17 1 Отговор
    Една от едрите и нагли далавери на гробаджиите и тяхното верно кметче. Залата се строи вече ...забравих колко години, но най-малко 7. А първоначално беше обявено, че ще отнеме 2 години. Парите за строежа също нараснаха главоломно - в пъти! И още не е готова! От Бургас съм и много добре знам какво казвам.
  • 14 Вили

    3 0 Отговор
    По време на живковизма имаше кампания масово да се строят стадиони по селата, след това запустяха, по тях пасяха овце, хората си връзваха магаретата.
  • 15 Табаков

    7 0 Отговор
    Не може ли да бъде "Спортна зала Бургас",а не "Арена Бургас"? Арени са били през Римската империя,когато на арените са се биели гладиаторите. Биели са се с различни оръжия до смърт. Хляб и зрелища са осигурявали императорите на плебса-народа. Ние плебеи ли сме?
  • 16 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "бургазлия":

    Кмета отлично е усвоил директивата - ремонт на ремонта, нали е от ГЕРБ!
  • 17 Пръцко

    4 0 Отговор
    Нацвъкаха ги тия никому ненужни и безбожно скъпи мастодонти във всички по-големи градове, ама са си далавера - не тече като при "магистралите", ама десетки години капе и църцори, и има за всички, наредени на общинската и държавната софра :((