Last news in Fakti

21 Март, 2023 08:39 2 842 35

В Бургас: Глутница бездомни кучета стресира хората всяка сутрин

  • бездомни кучета-
  • бургас-
  • кмет

Граждани се обърнали към кмета, който е пратил екип на екоинспекцията, но оттам заявили, че могат да търсят кучетата само през деня и да заловят само едно от тях

В Бургас: Глутница бездомни кучета стресира хората всяка сутрин - 1

Глутница бездомни кучета стресират бургазлии в ранните часове на деня. За това сигнализираха притеснени жители на кв. "Зорница", съобщи БНТ.

Преди дни до бл. 21 в квартала е забелязана глутница от 7-8 кучета. Хора от други квартали казват, че същата глутница броди из града от януари насам.

"Обикалят квартала, отиват до морската градина, убиват котки. Появяват се около жилищните сгради най-вече през нощта", обясни Добрина Добрева, жител на Бургас.

Хората се обърнали към кмета, който е пратил екип на екоинспекцията, но оттам заявили, че могат да търсят кучетата само през деня и да заловят само едно от тях.

Стоянка Добрева разказа, че глутницата е убила котка, за която тя се е грижила. "В момента в който се намесих, за да ги разтърва, те се обърнаха срещу мен. Глутницата е от 7-8 едри кучета"

Павлин Михов от дирекция "Екология" заяви, че са запознати със случая още от януари, когато е подаден първият сигнал,.

"Миналата седмица получихме сигнал за 21 блок и наш колега зооинспектор се запозна със ситуацията. По никакъв начин не неглижираме подобни сигнали, напротив. За съжаление това се случва в тъмната част на денонощието и работата на екипа е силно затруднена".

Заместник-кметът на Бургас Весна Балтина каза, че популацията на бездомни кучета в града е сведена до минимум и че всички заловени кучета се кастрират. Тя призова гражданите да се информират за това какви грижи да полагат за животните, както и да не изоставят домашните си любимци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    7 7 Отговор
    И моя котарак го бяха оградили десетина помияри под една кола но като чуха електрошока се разбягаха.Много се плашат от ток.
  • 3 Софиянецът

    34 1 Отговор
    А пък при нас в София има една глутница от 240 бесни псета които стресират цяла България.

    Коментиран от #7

  • 4 Бездомни гларуси

    28 0 Отговор
    Това са общински кучета, не са бездомни.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Слава на Евроатлантическа България

    29 4 Отговор
    Тия граждани не знаят ли , че кучетата имат ПРАВА. Питайте НПО-то. Градовете и селата са строени не за хора, а за кучета. Децата дръжте в клетки...

    Коментиран от #29, #30

  • 10 Туризъм

    12 1 Отговор
    Майко мила
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дара

    16 1 Отговор
    И в нашето село е пълно с бездомни кучета. Цели глутници. Обаждахме се в приют за кучета. Не се озоваваха. Какво да направим?

    Коментиран от #24

  • 13 Симеон Хасан Банкянски

    13 2 Отговор
    Да се оплачат на турския консул в Бургас, белким се той дръпне ушите на кмета на Бургас Димитър Николов - кметът има навика да "рапортува" редовно в турското консулство на кафенце.
    Жалка работа....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Утопист

    19 1 Отговор
    Тези кучета са паднали от Марс, нали? Тъпото племе не можа да разбере, че докато гледа безотговорно любимци или ги изхвърля на улицата, проблемите ще продължават. А общините, държавните органи, които трябва да налагат строг контрол и санкции, нехаят. Поне магазините са пълни с банани.
  • 16 УРА,, УРА

    14 3 Отговор
    Ха,ха,ха! В 21 век, в голям европейски курортен град хората не могат да се справят с десетина въшливи палаша.

    Коментиран от #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 3 Отговор
    Когато в България имаше работници от Виетнам що ли нямаше бездомни кучета 🤔🤔🤔
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ТОЧКА

    14 1 Отговор
    ГЛУТНИЦА ОЯДЕНИ ПОЛИТИЦИ СТРЕСИРАТ ХОРАТА ЦЯЛ ЖИВОТ
  • 22 Машала

    13 2 Отговор
    Да живеят кучетата. Хората кучета ги яли!
  • 23 Само, че

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "УРА,, УРА":

    Как да се справят, като всички които говорят по темата посочени в статията са канцеларисти. Работата им е да си стоят на топло и да си сърбат кафетата, и цитирам дословно "... и наш колега зооинспектор се запозна със ситуацията", и толкова. Най-много да се отговори на жалбите със стандартното "ще вземем мерки" и случаят е приключен. А въпросните кучета не са 7-8, а стотина и не са само в к-с Зорница, а на територията на цялата община. Парадокса е, че кучетата след кастрацията и маркирането се разнасят от тази инспекция из кварталите на общината и става мазало. Навсякъде е пълно с кучета, котки и гларуси, особено след като общината обяви, че Бургас е най- "добрият" град за живеене. Просто не се живее.

    Коментиран от #25, #26

  • 24 Да заселим

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дара":

    Виетнамци.Бяха кротки,работливи, правиха деца и нямаше улични кучета.Купуваха си предимно ориз. Имаше ухапани хора от други хора /не от виетнамци!/ Бяха шивачи, търговци и много жени имаха бизнес с тях.
  • 25 УРА,, УРА

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Само, че":

    Съчуствам ти колега!

    Коментиран от #27

  • 26 Ела в северозапада

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Само, че":

    Тук ни хора,ни кучета.Селото ни е до гората.Страх ни е само от мечки.

    Коментиран от #28

  • 27 Само, че

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "УРА,, УРА":

    Благодаря за съпричастността!
    Хубав ден!
  • 28 Само, че

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ела в северозапада":

    Благодаря за вниманието!
    То ние станахме по страшни и по зли, и от мечките!
    Хубав ден!
  • 29 pуzzoфиле

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Слава на Евроатлантическа България":

    шо джавкаш?аре v приюта
  • 30 СЛАВА НА ВЪЗРАЖДАНЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Слава на Евроатлантическа България":

    Тия граждани не знаят ли че кучетата имат права?Питайте НПО-то градовете и селата са строени не за хора а за кучета Децата дръжте в клетки
  • 31 Кадир

    5 0 Отговор
    Решението е стреляй. Ако се появят еко активисти и защитници на опасни животни, решението е същото.
  • 32 От Варна

    4 0 Отговор
    Колко години се провежда “кастриране” , популацията не намалява! Значи нещо не е наред?Но има и друго подозрително. В нашия квартал се забелязаха една сутрин десетина големи кучета. Видимо дезориентирани, имах чувството, че през нощта бяха докарани от някъде и пуснати на кварталното площадче, пред голям магазин от известна верига. До тогава нямахме такова присъствие с години, само преминаващи бездомни или такива с клошарите. Никой не обърна внимание на предложението ми, все пак да се видят записите от камерите на магазина. Тези кучета вече месец обикалят наоколо, лежат пред вратите на магазина и на съседната пекарна. Хората им подхвърлят по нещо, хапки баници и пици, някои купуват от евтините кренвирши и ги хранят. Смятам, че са опасни, особено за деца и хора, които по принцип се страхуват от кучета. Но общината не взима мерки за извеждането на тези животни. Къде е зоополицията, която беше обявена преди години с фанфари?
  • 33 Съветник

    1 0 Отговор
    Внесете виетнамци!
  • 34 САМО СТРИХНИН ИЛИ ДРУГА ОТРОВА ГИ ОПРАЯ

    1 0 Отговор
    УБИЙ КУЧЕ СПАСИ ЧОВЕК !
  • 35 Кучешка държава, прост народ

    1 0 Отговор
    Тези кучета не падат от небето, а биват развъждани от разни ненормалници-кучкари. Такава комплексарщина ниъкде не съществува. По-ненормален и прост кучкарски народ не знам да има. Няма село или паланка, където да не се разхождат на свобода поне няколко дузини кучета. Да минеш с колело по тъмната част на денонощието през някое село или краен квартал на София, или на който и да е град в България, е висша форма на смелост и борба за живот. Абсолютна безотговорност на всички нива - от простака, където развъжда и пуска кучета, до институциите. Каква Европа, какви пет лева!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове