18 Май, 2023 07:48 3 274 3

Матей Казийски-Императора ликува

  • волейбол

Казийски с поредно шампионско отличие в бляскавата си клубна кариера

Матей Казийски-Императора ликува - 1
Снимка: БГНЕС

Тренто и Матей Казийски триумфираха с шампионската титла на Италия по волейбол за мъже. В петия двубой от плейофите за златните медали трентинци спечелиха с категоричното 3:0 (25:20, 25:20, 25:19) пред собствена публика срещу Лубе Чивитанова и Александър Николов.

38-годишният Матей реализира 13 точки (той стана вторият най-резултатен играч в мача, след младата звезда Микелето). Най-резултатен за гостите беше Александър Николов с 12 точки.

Младият Алекс Николов и Казийски може да се съберат скоро заедно в националния тим на България. Иначе Матей е сред най-класните волейболисти въобще в историята. В решаващия мач за титлата в Италия, може да се каже, че Казийски беше с разлика най-добрият изпълнител на сервис, въпреки, че е на 38 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    Браво и Честито
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Любител волейболист

    0 1 Отговор
    Браво, благодаря Ви, че играете така и в националния отбор. Извинете, но Вие го напуснахте преди години. Може би най-добрият волейболист в света... ето затова няма да се оправим и промени нищо.