27 Май, 2023 19:05 2 379 2

"Лудия" Макс се развихри в Монако

  • формула 1-
  • макс верстапен

Верстапен ще стартира първи утре

"Лудия" Макс се развихри в Монако - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на Ред Бул Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран При на Монако във Формула 1.

"Лудия" Макс изоставаше на последната междинна контрола с над 2 десети, но показа максимална концентрация и скорост в последните завои и взе полпозишън.

Фернандо Алонсо с Астън Мартин ще потегли втори утре, а трети в квалификацията се нареди любимецът на домакинската публика Шарл Льоклер с Ферари.

Серхио Перес с Ред Бул ще стартира последен в утрешното Гран При, Чеко катастрофира в старта на квалификацията. За щастие Перес е наред, но болидът му претърпя сериозни повреди.

Лидер във временното класиране на шампионата е Верстапен, след него е Перес. Макс е шампион от предходните 2 сезона на Ф1.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павка

    5 3 Отговор
    Хммм значи Леклер не се е блъснал в стенат, за да остане 1 🤡
  • 2 Къмару

    7 3 Отговор
    А бе каква нация са рия пършиви холандци.измикярски дришни