Last news in Fakti

30 Май, 2023 11:20 1 480 2

Ръководството на Левски стартира преговори с трима

  • наско сираков-
  • футбол-
  • левски-
  • пламен андреев-
  • илиян стефанов-
  • марин петков-
  • преговори

Сред приоритетите са Пламен Андреев, Илиян Стефанов и Марин Петков

Ръководството на Левски стартира преговори с трима - 1

Ръководството на Левски ще стартира преговори с трима българи за удължаването на договорите им. Сред приоритетите са Пламен Андреев, Илиян Стефанов и Марин Петков. На триото контрактите изтичат през лятото на 2024 година и от "Герена" искат да ги обвържат за по-дълго, пише "Тема спорт".

18-годишният страж се превърна в №1 под рамката и сините виждат огромна инвестиция в бъдещето. Той е с 21 мача без допуснат гол през кампанията. В момента Стефанов и Петков в повечето време се задържат на резервната скамейка, но за тях се отнася същото, както за Андреев. Първият се превърна на два пъти в герой за Левски в дербитата с ЦСКА-София - донесе успеха с 1:0 във финала за купата и вкара едно попадение при успеха с 2:0 през есента на този сезон. През сезона той бе измъчван от контузия и изигра 27 двубоя във всички турнири, в които отбеляза три гола. 19-годишният Петков има на сметката си 37 мача и четири попадения. Очаква се преговори да има и с Жереми Петрис, който също е с контракт до края на следващия сезон.

С договор до лятото на 2024 година е и халфът Андриан Краев. Но към него има интерес от полския Видзев, който следи под лупа ситуацията с него. 24-годишният халф е бил наблюдаван няколко пъти през кампанията от скаути на клуба. Очаква се след края ѝ да бъдат стартирани и разговори за правата на играча. През този сезон 24-годишния полузащитник е несменяем титуляр при сините. През зимата за Краев имаше официална оферта от унгарския Фехервар. Тя бе в размер на 600 хиляди евро. Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков обаче е настоял клубът да получи за правата на играча 1 милион евро и до сделка не се стигна. След края на сезона сините могат да осъществят няколко изходящи трансфера. Обект на интерес от чужди клубове са централните защитници Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лесния

    1 1 Отговор
    Притеснявам се ако ЦСКА стане шампион.
    Затова следя статии само за ЦСКА