Last news in Fakti

1 Август, 2023 23:33 2 015 5

Григор Димитров стартира победоносно във Вашингтон

  • григор димитров-
  • вашингтон-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • макензи макдоналд

Първата ни ракета надделя с резултат 2:0 сета [7:6 (6), 6:2] срещу представителя на домакините Макензи МакДоналд за час и 29 минути игра

Григор Димитров стартира победоносно във Вашингтон - 1

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, стартира победоносно на турнира на твърди кортове от сериите ATP 500 в американската столица Вашингтон с награден фонд от 2,013 милиона щатски долара.. Първата ни ракета надделя с резултат 2:0 сета [7:6 (6), 6:2] срещу представителя на домакините Макензи МакДоналд за час и 29 минути игра.

В първия кръг българинът почиваше, тъй като е поставен под №5 в схемата, а МакДоналд, който е 60-и в световната ранглиста, надви Диего Шварцман от Аржентина с 6:3, 6:3 за близо час и 20 минути игра.

Третият мач между двамата стартира равностойно, макар че първият сервис на Григор липсваше. Постепенно българинът навлезе в ритъм, но американецът му даде сериозен отпор, най-вече с комбинация от сервис-мрежа, за да се стигне до тайбрек в първия сет. В него първи мигна Гришо, но показа характер и обърна, за да дръпне в резултата. Това даде увереност и психологическо предимство на хасковлията, който не остави шансове на опонента си във втората част, където направи два пробива и набързо затвори мача.

По този начин на осминафиналите Григор ще играе срещу един измежду Емил Руусувуори от Финландия или поставеният под №10 Йошихито Нишиока от Япония.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    Честито господин Димитров
  • 2 Обсн

    4 3 Отговор
    Стартира победонодно в 64,а финала. Машалла!
  • 3 Я го знам ...

    3 6 Отговор
    Стартира победоносно и продължава трагично.За финал няма ни идея, ни сили.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аскоу нюз

    0 0 Отговор
    кАУНЯ ПАК ИГРАЛ ТОТО