Last news in Fakti

16 Август, 2023 11:30 967 2

Бивш футболист на Левски: Отборът играе най-добрия си футбол от години

  • левски-
  • емил спасов-
  • футбол-
  • апоел беер шева

Славното крило на столичани говори за първия мач и как трябва да подходи тимът в предстоящата среща с Апоел (Беер Шева)

Бивш футболист на Левски: Отборът играе най-добрия си футбол от години - 1


Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде интервю пред “Тема Спорт”, в което сподели очакванията си за реванша на “сините” срещу израелския Апоел (Беер Шева) от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Славното крило на столичани говори за първия мач и как трябва да подходи тимът в предстоящата среща.

“Надявам се Левски да се представи на добро ниво, както бе в първия мач в Израел. Плюс това футболистите ще имат гореща подкрепа от публиката, защото стадион “Георги Аспарухов” отново ще бъде препълнен. Има еуфория и оживление. Отборът играе най-добрия футбол в сравнение с предишните години. Може би изключението бе в последния мач срещу Ботев (Враца). “Сините” разочароваха, но е нормално играчите да са малко отпуснати след силния мач срещу Апоел (Беер Шева), да играят по-лежерно и да се пазят за реванша, защото е неприятно с контузиите, които се получиха. Трябва да се внимава, защото скамейката не е толкова дълга и лисват равностойни футболисти”, заяви Спасов.

“Искрено се надявам играчите да са пределно мобилизирани и да се хвърлят, защото реваншът е изключително важен. Видяхте, че явно и умората е натежала в тима и се отложи следващата среща в първенството срещу Пирин (Благоевград). Стигане до плейофите е крачка в развитието на отбора, вървене нагоре и трупане на самочувствие. След това идва престижът срещу Айнтрахт (Франкфурт). Тежък жребий, защото германските отбори не подценяват никой. Единственият плюс е, че още ще са изиграли само два официални мача, но не трябва да се заблуждаваме. Преди години и ние така мислехме за Щутгарт, но след това два пъти ги отстранихме. Нищо не се знае във футбола. Левски се намира в добра форма. Първо трябва да се отстрани Апоел, защото това сега е най-важният мач за тима, пък след това да се мисли за Айнтрахт”, предупреди легендата на “сините”.

“Няма как да липсва напрежение. Все пак отборът не е придобил кой знае какъв опит, защото футболистите са много млади. Дай Боже да покажат това, което могат и няма да имат проблем да елиминират Апоел (Беер Шева). Сигурен съм, че ще се раздадат докрай, но е важно всички да издържат през всичките минути. Основното нещо е да се справят с напрежението от важността на срещата и пълните трибуни. Играчите трябва да използват голямото предимство, което им носят феновете. Нормално е изискванията към тях да стават по-големи. Футбол с притеснение не се играе. Всеки отбор излиза за победа и който е по-уверен и покаже по-добра игра, ще победи. Няма да е лесно за Левски, но да се надяваме, че и късметът ще бъде със “сините” този път”, коментира Спасов.

“Трябва да се реализират поне 60-70 процента от създадените положения. Но това е слабост на Левски от много време. Не се случва за първи път да се правят толкова пропуски. Много трудно се вкарват голове, пропускат се ситуациите. Трябва повече концентрация и максимално да се използват положенията, защото в такива мачове, какъвто ще е предстоящият, няма да имаш много време пред вратата на противника”, каза още бившият халф.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле мале

    8 3 Отговор
    Това ли било футбол, мъкаааа
  • 2 Смешници

    4 5 Отговор
    вуцов и седемте жужета, тоя беше едно от тях, пумпал !!!