Last news in Fakti

5 Септември, 2023 15:18 2 586 5

Изненада: Меси не е най-богатият футболист в Интер Маями

  • интер маями-
  • футбол-
  • лионел меси-
  • леонардо кампана

№1 в това отношение е еквадорецът Леонардо Кампана, който води атаката на "чаплите"

Изненада: Меси не е най-богатият футболист в Интер Маями - 1

Лео Меси вече пише история в Интер Маями с 11 гола в 10 мача, но има нещо, в което отстъпва лидерската позиция - по богатство, пише Corriere dello Sport. №1 в това отношение е еквадорецът Леонардо Кампана, който води атаката на "чаплите". 23-годишният футболист произхожда от фамилия, чието семейно състояние надхвърля един милиард евро, докато активите на Меси се оценяват на 500 млн.евро.

Основният източник на това богатство е баба му Изабел Нобоа, която е една от успешните бизнесдами на Еквадор. Дейността ѝ е разностранна - в селското стопанство, промишлеността, търговията, туризма и недвижимите имоти. Неговият дядо - Исидро Кампана, помогна за изграждането на емблематичния стадион в Гуаякил, където самият Меси изигра някои запомнящи се мачове. Именно на този стадион Кампана отбеляза първия си професионален гол. Бащата на Леонардо - Пабло Кампана, пък беше министър на външната търговия и инвестициите в Еквадор, генерирайки огромни приходи след оттеглянето си от професионалния тенис. Един от чичовците му - Алваро Кампана, е магнат, известен в цяла Южна Америка, докато друг негов чичо - Даниел Нобоа, е кандидат за президент на Еквадор.

Леонардо Кампана е национал на Еквадор и един от най-добрите футболисти на страната. Кариерата му стартира в Барселона Гуаякил, а едва на 20 г. прави мечтан трансфер в Англия. Подписва с Уулвърхемптън, но не успява да се наложи при "вълците" и първо е пратен под наем във Фамиликао, а след това в Грасхопърс. Виждайки, че Европа не е неговото място, поне на този етап, той се мести в Интер Маями. А идването на Меси е отличен шанс за Кампана да направи нова крачка във футбола. В полуфинала срещу Синсинати за Купата на лигата еквадорецът вкара два гола след асистенции именно на легендарния аржентинец.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зелен петел

    3 1 Отговор
    Значи Меси ще измеси още едни 500 милиона.
  • 2 фергюсън

    16 1 Отговор
    А футболиста от Банкя е поне с два милиарда по богат от него , и управлява територия населена с роби които се водят ,че са от ЕС !
  • 3 комунистче

    5 0 Отговор
    тоя футболист си има баба, а нашия футболист си има богата бивша жена, ставаме класическа латино банано република, живота рай за богаташите, и кошмар за населението
  • 4 Тошо

    1 0 Отговор
    Нас кво ни грее това
  • 5 Радостин

    1 2 Отговор
    Меси Дузпата е вечно втори.