Last news in Fakti

6 Септември, 2023 08:45 2 603 5

Новак Джокович счупи пореден рекорд след победата над Фриц на US Open

  • новак джокович-
  • тенис на корт-
  • тенис-
  • us open-
  • тейлър фриц

Успехът превърна Джокович в тенисиста с най-много полуфинали в турнирите от Големия шлем - 47

Новак Джокович счупи пореден рекорд след победата над Фриц на US Open - 1

Новак Джокович постигна убедителна победа срещу Тейлър Фриц на четвъртфиналите на US Open. Сърбинът се наложи с 6:1, 6:4, 6:4 за 2 часа и 38 минути, като имаше известни проблеми само в третия сет, но съперникът му се оказа неспособен да завърже интригата.

Успехът превърна Джокович в тенисиста с най-много полуфинали в турнирите от Големия шлем - 47. Втори в престижната класация е Роджър Федерер с 46 полуфинала, а Рафаел Надал е бил в топ 4 на турнирите от Шлема 38 пъти.

Джокович бързо показа на Фриц, че и в осмия мач помежду им няма да допусне изненада. 36-годишният сърбин загуби само един гейм в откриващия сет, а във втората част отрази 4 точки за пробив при 2:1 в своя полза и не изпусна инициативата.

Третият сет вървеше равностойно до 3:3, когато Джокович проби. Последва рибрейк, а Ноле се ядоса на човек от щаба си и му нареди да напусне трибуните. Фриц не се възползва от моментния спад в играта на носителя на 23 титли от Големия шлем. Американецът позволи да бъде пробит отново, а след това Джокович затвори мача.

Сърбинът, който е поставен под номер 2 в схемата на турнира, спаси 10 от общо 12 точки за пробив. От своя страна Фриц спечели едва 28% от точките на втори сервис.

Джокович е най-възрастният полуфиналист в Ню Йорк от 1991 година. В спора за място на финала той ще срещне победителя от двубоя между Франсис Тиафо и Бен Шелтън.


36-годишният Джокович става и най-възрастният полуфиналист в Ню Йорк от 1991 година насам, като за него предстои и 13-и полуфинал в последния „мейджър“ за годината.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    20 0 Отговор
    А се надяваха да го спрат с ограниченията срещу него, по време на пандемията. Криви сметки, господа глобалисти.
  • 2 ъгъл

    5 6 Отговор
    Ах,горкият рекорд! Счупили са го,колко е бил крехък! Сега трябва да го лепят със секундно лепило.
  • 3 муцунка

    7 0 Отговор
    Ако го бяха подобрили,щеше да си е здрав и непокътнат рекорда му с рекорд.
  • 4 Лост

    5 1 Отговор
    А този Фриц как му се канеше само.
  • 5 Ноле се излага

    1 1 Отговор
    Още в първия гейм на мача при резултат 30:30 Ноле правеше номера. Срам!