Last news in Fakti

19 Ноември, 2013 23:52 959 0

Париж ликува, „петлите” ще пътуват за Бразилия

  • баражи-
  • световно първенство-
  • франция-
  • украйна-
  • париж-
  • златан ибрахимович-
  • португалия

Кристиано Роналдо вкара три гола на шведите

Париж ликува, „петлите” ще пътуват за Бразилия - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

В изключително напрегнат и динамичен мач от европейските баражи за Световното първенство по футбол догодина Франция победи Украйна в Париж с 3:0 и ще има възможност да види статуята на Христос Спасителя в Рио.

„Петлите” поведоха в 22-ата минута. След изпълнен пряк свободен удар Мамаду Сако е оказа най-съобразителен в наказателното на „жълтите” и даде преднина на тима си. Малко по-късно младата звезда на Ювентус Пол Погба имаше чудесна възможност да удвои, но ударът му от границата на наказателното поле излезе в аут.

В 30-ата минута Карим Бензема вкара след подаване на Франк Рибери, но голът бе отменен заради засада. На повторенията обаче се видя, че такава не съществува и че реферът сериозно е ощетил домакините. В 34-ата минута все пак логичното се случи и нападателят на Реал (Мадрид) вкара втори гол за Франция. Куриозното в случая бе, че голът му бе от засада.

В 58-ата минута отново Бензема се оказа очи в очи с вратаря на гостите, но стреля високо над вратата и пропусна чудесна възможност да направи резултата класически. Това все пак се случи в 72-ата минута, в която Олех Хусиев си отбеляза нелеп автогол. Така „петлите” успяха да заличат пасив от два гола от първата среща в Киев и заслужено се класираха за финалите в Бразилия.

Португалия победи като гост Швеция с 3:2 и отстрани скандинавците. Кристиано Роналдо изигра страхотен мач и реализира хеттрик за португалците, а Златан Ибрахимович бе автор на двата гола за шведите.

В балканското дерби на баражите Румъния и Гърция завършиха наравно 1:1 в Букурещ. Намиращият се в отлична форма Константинос Митроглу даде преднина на „елините” в 23-ата минута, а Василис Торосидис си отбеляза автогол в 55-ата. Гърция се класира за Мондиала благодарение на успеха си с 3:1 в първата среща.

В Загреб Хърватия победи Исландия с 2:0 и също се класира напред, въпреки че цяло второ полувреме игра с човек по-малко. Марио Манджукич вкара в 27-ата минута, но малко преди края на първата част се превърна в грешник, изкарвайки си директен червен картон. Въпреки това Дарио Сърна удвои в 47-ата минута и улесни „шахматистите” по пътя към Бразилия.

По-рано днес пък Гана загуби от Египет с 2:1 в Кайро, но се класира за Световното след разгромното 6:1 в първата среща, играна в Кумаси. Така с общ резултат 7:3 африканците си осигуриха билети за Бразилия и Мондиала, което ще е трето участие на тима на големи финали в историята.

Алжир победи у дома Буркина Фасо с 1:0 и благодарение на головете си на чужд терен от първия двубой също ще играе на Световното първенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА