13 Октомври, 2023 14:38 14 130 20

България удари дъното на Балканите

  • футбол

В Цар Футбол

България удари дъното на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС

В началото на тази седмица написах коментар, че Григор Димитров е най-значимият човек за България в момента. Той взе, че победи Карлос Алкарас 2 дни след това, а сега сънародникът ни е на 1/2-финалите на Мастърса в Шанхай, Китай. Продължавам да защитавам тази теза, тя звучи и по-актуална.

Актуални обаче са и Европейските квалификации по футбол. Пресявките вече са във втората си половина, а 6 тима представители на Балканите са на първо или второ място в групите си.

Тези позиции дават квоти за Евро 2024 в Германия.

Турция, Албания и Словения са на първи позиции във временното класиране. Хърватия, Сърбия и Румъния са втори.

Гърция, Северна Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина и Косово съхраняват някакви надежди за форума, макар и да не са в позицията на фаворити в групите си.

А тимът на България е единственият представител на Балканите, който още няма победа в квалификациите за Евро 2024.

Националите ни са с баланс 0-2-3 и утре имат директен мач с Литва за четвъртото място в групата.

Точково ние сме най-слаби на Балканите към момента в квалификациите за ЕП 2024. Това е реалността.

Личното ми мнение е, че ще е правилно президентът на БФС Борислав Михайлов и другите ръководители с високи позиции в централата да подадат масови оставки след срещата с Литва. Без значение от резултата. А мачът най-вероятно ще е пред обидно празни трибуни на Националния стадион "Васил Левски".

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенчо питанката

    28 4 Отговор
    Може в статията да се включи анализ и за мъжкия ни волейбол!
  • 2 Каква е

    20 25 Отговор
    вината на пияндето, че националете са неможачи.
    Ми освен той да застане на вратата и да викнеме Лечков, Балъков в средата, а Соичков и Емо в нападение.
  • 3 Пешо

    61 4 Отговор
    Просто материала на цялата държава за нищо не става те и футболистите са от него
  • 4 Минка

    60 4 Отговор
    Оставете футбола,той е друга бира!Щом Ицето е толкова гладен,че е рекламно лице,за кратко при тях,
    Кауфланд!Какво да кажем за държавата,на дъното сме,ама отново голям,ненужен и крив го вадим!Кражбите
    много,хората все по-малко и политиците от крадливи,по-крадливи!Тава е истината,българи,но не юнаци!
  • 5 Мокета

    56 3 Отговор
    Перуката и антуража му продължават да загробват българския футбол и никой не им търси сметка!От страшилище някога на Балканите сега сме тъпана на Европа,който го хване го бие!Единствената страна в Европа без един свестен стадион,а шефовете на БФС-то са несменяеми и не виждатгрешки в собственото си управление,въпреки блатото в което се намира нашия футбол
  • 6 Нема страшно

    29 1 Отговор
    Балканското дъно е бездънно.
  • 7 Любо Пенев

    37 1 Отговор
    Не сме го ударили,а гледаме дъното отдолу!
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 19 Отговор
    бг,никога е нямала силен колективен спорт.И при соца бе така ипри демократтцията!Прехвалените ритнитопковци и измислените ни волейболисти с това се свършват колективните спортове!

    Коментиран от #15, #16

  • 9 Ники

    31 3 Отговор
    Аз тези хора ги виждам от време на време и разменям и по някоя дума с тях … те са дърти ръководители на БФС … и са шефове на нещо .. значими са по някакъв начин и имат власт … с две думи в играта са .. пътуват насам натам на разходи на БФС ядат пият .. постоянно събития фифа уефа .. и всякакви други .. да не говорим в страната … голяма част от тях имат бизнеси пряко свързани с футбола съответно … печелят и пари .. колко се крадне вече не е ясно .. На базата в Бояна - Боби Михайлов лично ми каза че има 4-5 школи които плащат символичен наем .. с цел да се развива спорта … това са глупости наема е символичен защото му дават останалите под масата ….. няма да сдадат властта защото .. това им е всичкото на тях … да те не играят на терена .. но и решенията им водят до тия резултати
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хаха

    11 5 Отговор
    Кво рекохте. Важно е да сте горди джендър европейци .
  • 12 Милен

    27 4 Отговор
    Айде стига сте ревали, спортът е отражение на цялостната обстановка в страната. Тъй че всеки успех на наш спортист е подвиг за който трябва да се радваме, защото на практика спортните ни успехи са изключение на правилото.
  • 13 Факт

    18 0 Отговор
    Пускай Преслава и далаверките с Дан Тан да си вървят ! Здраве да е ;)
  • 14 така е

    2 7 Отговор
    4-0 за България !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Велин

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не си "дълбоко виждащ", а дълбоко заблуден!!! Примерите са доста и затова няма да ти ги изписвам. Разрови се малко и ще се увериш!!!!
  • 17 Кольо

    3 0 Отговор
    Да ама нашите са първи в класацията за най-добра прическа, първи са и за най дообри рисунки по тялото, първи са и по нощните клубове и мацките. Има да ни гонят другите балканци по брой на некласирания за световно и европейско. То европейското трябва да го направят за всички на финала и тогава чак ще ни класират.
  • 18 Логично

    4 0 Отговор
    Перуката - Кой не види дънце,да не види Слънце ! Аре наздраве !
  • 19 Някой

    2 1 Отговор
    Да не би Косово (биха ни в София 3:2), Северна Македония (отстраниха Италия на баражи за световно и имахме късмет срещу тях с изгонен играч), Черна гора (биха ни 2 пъти в квалификацията) и така нататък да са по-добре като държави от нас? Проблема е в ръководството на БФС. Няма нито една причина да се държат. Освен тази, че не закачат клубовете и така им е изгодно. Преди като бихме на Парк де Пранс Франция и ги изхвърлихме да отидат на световно, тяхното БФС прави тотална реформа и печелят следващото световно (за първи път) и после май и европейското. Но нашето БФС било само административно.
  • 20 Стас

    4 0 Отговор
    Боби и шайката му съсипаха футбола.Това е корупцията.Но къде са журналистите , и футболните коментатори които да призовават за това. Жалки подобия на хора които стоят Пред БАНЯТа.
    Бербатов като се опита да направи нещо , всички се скриха. В жалките държави , с жалките народи е така