Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 09:30 1 213 1

Кристиано Роналдо с два гола за Португалия

  • португалия-
  • футбол-
  • словакия-
  • кристиано роналдо

Успехът бе от изключително голямо значение за иберийците, тъй като те си гарантираха място на европейските футболни финали през следващата годин

Кристиано Роналдо с два гола за Португалия - 1

Отборът на Португалия победи тима на Словакия играят с 3:2 в среща от група "J" на квалификациите за Евро 2024. Успехът бе от изключително голямо значение за иберийците, тъй като те си гарантираха място на европейските футболни финали през следващата година. Попаденията за "мореплавателите" отбелязаха Гонсало Рамош (18') и Кристиано Роналдо (29', 72'), като едното му попадение дойде след точно отбелязана дузпа. За гостите точни бяха защитникът Давид Ханчко (69') и Станислав Лоботка (80').

Победата даде аванс от 10 точки на Португалия пред третия в класирането Люксембург, който направи грешна стъпка срещу тима на Исландия и вече дори теоретично няма как играчите от “Иберийския полуостров” да попаднат извън първите две места, които дават право на участие на големия форум в Германия през идната година.

Преди началото на двубоя Кристиано Роналдо получи трогателно признание. Бе му връчен специален плакет по повод неговия мач номер 200 с фланелката на Португалия. Част от хореографията на трибуните бе свързана с това.

Роналдо опита да ознаменува завръщането си мигновенно, като секунди след първия съдийски сигнал стреля по посока вратата на Дубравка, но бе хванат в засада. Роналдо отново не успя да избухне около 6 минути след началото, когато открадна топката от съперник непосредствено пред наказателното поле и стреля, но прати топката в аут.

Масираната инвазия на "мореплавателите" продължи и през следващите минути, като срещнаха добре организираната словашка отбрана. Около четвърт час след началото дойде и първият точен изстрел. Бруно Фернандеш стреля от средна дистанция и тогава Дубравка направи невъзможното, за да се разтегне и да избие в ъглов удар. При последвалия корнер пък Рафаел Леао, който заби удар с глава в долния десен ъгъл, но стажа на гостите отново отчая съперниците си.

Усилията на домакините дадоха реален резултат съвсем скоро и те поведоха в резултата. Гонсало Рамош скочи високо, за да засече центриране на Бруно Фернандеш и да нанесе отблизо удар с глава ниско в средата на вратата.

Дългоочаваният момент настъпи около половин час след първия съдийски сигнал, когато Кристиано Роналдо се разписа. Това се случи, след като Денис Вавро докосната топката с ръка в собственото си наказателно поле и съдията посочи бялата точка. Без излишно напрежение голямата завезда на иберийците застана зад топката и хладнокръвно я прати във вратата на Дубравка.

Домакините намалиха оборортите през второто полувреме и отборът на Словакия опита да изнесе играта в половината на съперника. Суслов и Дуда бяха най-активни, но положенията, които създадоха не бяха достатъчно опасни, за да върнат поне един гол за своите.

Силната игра на словаците им помогна да върнат попадение в средата на първото полувреме. Давид Ханчко стреля от дистанция, след което ударът му бе отклонен от бранител на "мореплавателите", за да премина покрай Диого Коща.

Момчетата на Роберто Мартинес реагираха мигновенно и по-малко от 120 секунди, след като допуснаха попадение, успяха да си върнат аванса от два гола. Бруно Фернандеш изведе в изгодна позиция Кристиано Роналдо, за който не беше трудност да вкара.

Головата фиеста през втората част продължи и след това, като десетина минути преди края на редовното време Станислав Лоботка вкара феноменален гол от дистанция, с който отново доближи "словаците" на само един гол от именития съперник.

Малко след това играта отново бе спряна, но не заради нов гол, а защото фен нахлу на терена и се втурна към Кристиано Роналдо. Все пак до зулуми и ексцесии не се стигна, като привърженикът напусна игровото пространство без бой и драматично преследване от страна на стюардите.

В оставащите минути словаците не успяха да преодолеят отбраната на съперника, като дори можеха да инкасират още един гол, когато Жота стреля опасно малко преди края на редовното време. Нови промени до края на срещата нямаше и "мореплавателите" се поздравиха с крайния успех.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меси Резервата

    3 0 Отговор
    Кристиано Роналдо е най-великият футболист в историята на Световния футбол.