Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 08:14 951 0

Франция се класира за Евро 2024 в Германия

  • килиан мбапе-
  • франция-
  • футбол-
  • нидерландия-
  • евро 2024

Два гола за „петлите“ вкара Килиан Мбапе, като второто попадение на суперзвездата на ПСЖ бе изключително красиво

Франция се класира за Евро 2024 в Германия - 1

Франция победи Нидерландия с 2:1 и си осигури класиране на Евро 2024 в Германия.

Два гола за „петлите“ вкара Килиан Мбапе, като второто попадение на суперзвездата на ПСЖ бе изключително красиво. Минути преди края на двубоя Куилиндши Хартман вкара дебютния си гол за „лалетата“. Възпитаниците на Роналд Куман обаче нямаха време да преследват точката.

Франция е с шест от шест победи и с 18 точки си гарантира едно от челните две места. Гърция е на втора позиция с 12 пункта, а в следващото завъртане приема Нидерландия (9 т.) в Атина.

Седем минути трябваха на световния вицешампион, за да поведе. Жонатан Клаус центрира в малкия пеналт от десния фланг, а там Килиан Мбапе засече от въздуха за 0:1.

Около 20 минути по-късно "лалетата" създадоха първия си чист шанс. Райндерс и Дъмфрис разиграха отдясно, а играчът на Интер намери с много добро подаване Ферман, но полузащитникът от чиста позиция прехвърли вратата. В следващата атака Симонс си спечели стрелкова позиция, ала Люка Ернандес го блокира в сетния миг.

Десет минути по-късно като от нищото Нидерландия за малко да изравни. Симонс стреля коварно по земя от средна дистанция. Менян успя да реагира блестящо и отклони топката, която се беше насочила към десния долен ъгъл на вратата му.

В 45-ата минута Менян подцени удар на Куилиндши Хартман. Топката се насочи застрашително към голлинията, но стражът на Милан реагира навреме и я улови.

Осем минути след началото на вторите 45 минути "петлите" удвоиха, а голмайсторът бе добре познат - Килиан Мбапе. Звездата на ПСЖ и "сините" намери нидерландската врата с много красив удар от границата на наказателното поле за 0:2.

В ответната атака влезлият от пейката Мален прати топката в мрежата зад Менян, но попадението правилно не беше зачетено заради засада на Аке. Ситуацията беше проверена с ВАР.

Последните десетина минути бяха добри за "оранжевите" и те логично стигнаха до гол. Негов автор бе Хартман, за когото това е дебютен гол. Фланговият футболист комбинира с Бергвайн и прати топката в близкия ъгъл на Менян за 1:2.

Отговорът на „сините“ дойде много бързо, но този път късметът беше на страната на Куман и компания, след като удар на Мбапе разтресе напречната греда. Сетне късметът помогна и на французите - Бергвайн не засече отблизо центриране на Хартман.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА