Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 14:00 850 4

"Мачът на Надеждата" събра над 850 000 лева

  • мач на надеждата-
  • стилиян петров-
  • благотворителност-
  • футбол

Набраните средства ще бъдат разпределени между лечебни заведения, специализирани в борбата с онкологични заболявания, както и за хора, които се борят с тях

"Мачът на Надеждата" събра над 850 000 лева  - 1

Приходи в размер 856 512 лева са били събрани по време на "Мач на Надеждата", организиран от фондация "Стилиян Петров" на 6 септември, съобщиха организаторите на проявата, която се проведе на 6 септември тази година на Националния стадион "Васил Левски".

Рекордьорът по брой мачове за българския национален отбор и бивш футболист на Селтик и Астън Вила събра родни и чуждестранни футболни звезди за събитието. Повече от 20 хиляди души си купиха билети за двубоя, който завърши при атрактивното 3:3.

"Благодарим от сърце на всички хора, които бяха на стадиона, на спонсорите и тези, които се включиха по различните канали за дарение. Без вас всичко това нямаше да се случи. Най-вече благодарим, че давате надежда на толкова хора, които се борят с тази коварна болест. Показахте, че българинът е с добро сърце и винаги е готов да помогне. Накарахте ме да се чувствам истински горд, че съм българин. Нищо не може да опише емоцията и заряда, които аз и моето семейство изпитахме на стадион "Васил Левски". Дълбок поклон пред всички вас", заяви Стилиян Петров.

Набраните средства ще бъдат разпределени между лечебни заведения, специализирани в борбата с онкологични заболявания, както и за хора, които се борят с тях.

DMS кампанията продължава. Всеки, който иска да помогне, може да го направи като изпрати DMS STAN на номер 17 777 за всички мобилни оператори; с Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions; или с банков превод към Български дарителски форум, IBAN: BG06UBBS80021026072940, основание: DMS STAN.

В близките дни фондация "Стилиян Петров" ще организира и търг в подкрепа на големия футболист и треньор Петър Хубчев, който също се бори с коварната болест.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 5 Отговор
    Браво
  • 2 ти да видиш

    2 3 Отговор
    Браво да пуснем най-добре и DMS ПЕРУКАН
  • 3 Тези да не са правят

    7 1 Отговор
    Да пуснат някой лев и за болните от инсулт за рехабилитация! За доброто на един колега пиша. Щото никой не е застрахован, това е като пушка у нозе! Пийнеш малко и хоп, болен!
  • 4 факт

    6 1 Отговор
    Перуката тия пари ги пие за една година.