Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 08:00 839 1

Лига Европа се завръща!

  • лига европа-
  • футбол-
  • мачове

След изиграването на тези срещи ще има по-голяма яснота за това кои отбори ще продължат напред в турнира и чии шансове ще намалеят

Лига Европа се завръща! - 1

Днес предстои третият кръг от груповата фаза на Лига Европа. След изиграването на тези срещи ще има по-голяма яснота за това кои отбори ще продължат напред в турнира и чии шансове ще намалеят.

Тимът на Брайтън ще има отлична възможност да запише първа победа в турнира, тъй като е домакин на закъсалия Аякс. “Чайките” отново се представят отлично в първенството, но засега не са на същото ниво в Лига Европа. В момента английският тим е на последно място в групата след домакинска загуба от АЕК и равенство с Марсилия.

Група “В” е доста оспорвана и битката ще се води до края. Аякс има две точки, но състоянието на нидерландския гранд не е добро. Тимът се представя трагично в първенството и това доведе до смяна на треньора. В другия мач от групата Марсилия приема АЕК.

Ливърпул е домакин на Тулуза в среща от група “Е”. Мърсисайдци са с две победи, а френският тим се очертава като вторият най-добре представящ се тим в групата. Срещите от Лига Европа са възможност за Юрген Клоп да даде шанс на някои играчи, които по-рядко получават шанс за изява, но с оглед на последните контузии възможността му за ротации не е чак толкова голяма.

Летящият Леверкузен е в очакване на нова победа в домакинството на Карабах. Тимът на Чаби Алонсо има 11 победи и едно равенство, дошло при гостуването на Байерн, от началото на сезона. “Аспирините” имат голям потенциал и се надяват на нови силно представяне в Европа. Другият мач в групата е скандинавско дерби между норвежкия Молде и шведския Хекен.

Лига Европа се превръща в турнир, в който Рома си вдига самочувствие след неволите в Серия А. “Вълците” са в серия от четири поредни победи във всички турнири, въпреки че имаха доста проблеми в последния си мач срещу Монца, в който играха повече от едно полувреме с човек повече. Римляните приемат Славия (Прага) и могат да се доближат много до класиране за следващата фаза.

В група “А” Уест Хам е лидер с пълен актив от 6 точки. Лондончани гостуват на Олимпиакос, който има само една точка. В другия мач сръбският Бачка Топола приема Фрайбург.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    а в Бг Отдавна Няма Истински Футбол