Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 08:30 3 341 2

Тайсън Фюри разкри как е успял да убеди Усик за битката

  • олександър усик-
  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • спорт

Британският шампион разказа как е успял да се договори с носителя на титлите на IBF/WBO/WBA Олександър Усик (21-0, 14 нокаута) за двубой за титлата абсолютен световен шампион

Тайсън Фюри разкри как е успял да убеди Усик за битката - 1

Преди двубоя в събота с бившия шампион на UFC Франсис Нгану от Камерун шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (33-0-1, 24 нокаута) е отворен за откровения пред медиите.

Британският шампион разказа как е успял да се договори с носителя на титлите на IBF/WBO/WBA Олександър Усик (21-0, 14 нокаута) за двубой за титлата абсолютен световен шампион. Двамата преговаряха и в началото на годината и се надяваха на бой през април, но преговорите се провалиха.

„Както казах още през март, когато се опитах да накарам Усик да се бие и предложих да се съгласи на 30 процента от парите, аз казах: „Ако не се биеш с мен и не вземеш 30-те процента, ще трябва да се биеш с Дюбоа на непозната арена и без да вземеш пари“, обяви Фюри. „И така, в крайна сметка той се биеше в някаква Полша и познайте какво спечели? Нищо. Тогава явно е осъзнал: „Това, което Тайсън ми предлагаше, беше като печалба от лотарията. Така че по-добре да се върна на масата за преговори и да бъда по-сговорчив“.

„Мислите в главите им бяха: „Ето, победихме Джошуа, имаме голям успех и някой ще ни плати огромен хонорар за Дюбоа“. Но това не се случи. Нямаше парите, които те си мислеха, че ще има. Така че те знаят, че не могат да се бият с някой друг в бокса и да получат същото, което могат да получат с мен. Ето защо беше лесно да се сключи сделка. Защото бяха свалени на земята и разбраха, че няма къде другаде да отидат, за да печелят пари. Ето за какво става въпрос в тази игра“.

„Можеш да се биеш с когото си поискаш. Сигурно има стотина бойци, които са готови да приемат шампионски двубой. Но в края на краищата не за това сме там, а за да печелим пари. И това е смисълът на целия този спорт - да изкараш малко пари, да дойдеш да видиш семейството си и да се наслаждаваш на живота със семейството си. Цялото това наследство, поясите - те няма да нахранят семейството ти. Нима ще се биеш за всички пояси, няма да спечелиш нищо за тях и ще рискуваш главата си? Или ще излезете и ще се биете за адски много пари и титли? Разбира се, вторият вариант има смисъл. Който казва, че иска най-тежката битка за най-малко пари - от такъв човек бих се страхувал най-много, защото човекът не е добре. Не бих искал да се бия с такъв човек. Бих избягал от тях. Защото ако приемаш най-трудните битки, това означава, че искаш най-големите пари, които можеш да изкараш. Ето за какво става въпрос“.

„Този път разговарях с Усик по FaceTime. Той беше на масата, Спенсър (мениджърът на Фюри) беше там, Усик беше там, мениджърът му беше там. Това е всичко. Направихме битката, това е всичко. Дори го поканих в Моркамб, след като го победя. Той ще дойде в Моркамб през лятото със семейството си. И каза, че ще бъде наистина добре. Казах му: „Можеш да дойдеш тук със семейството си. Вземете семейството си, жена си, децата си - и си направете почивка след битката, няма проблем“. Той дори ме покани в Украйна. Но аз отказах това предложение по очевидни причини“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГолЕм е Фюри

    12 1 Отговор
    Ще спука Зайко от бой.
  • 2 Очото

    9 5 Отговор
    И какво излезе от цялата работа, че си избират опонентите според парите, не качествата, и истинските бойци стоят някъде от страни, и ни лансират ей тези палячовци и клоуни.