Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 23:31 2 744 35

Меси ликува с рекордна Златна топка в специален ден

  • футбол

Паметен ден във футбола

Меси ликува с рекордна Златна топка в специален ден - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световният шампион с Аржентина Лионел Меси спечели рекордна 8-а Златна топка.

Лео ликува с трофея за 2023 година и вече има 8 такива отличия. Втори във вечната ранглиста за наградата е Кристиано Роналдо с 5 Златни топки.

Втори в класацията за 2023 година остана звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд, норвежецът ликува с английския гранд в Шампионска лига.

Трети се подреди супер звездата на ПСЖ Килиан Мбапе, който стана втори на Мондиал 2022 с Франция.

Форумът важи за Златната топка за 2023 година и е основната причина Лео да ликува тази вечер. Меси поведе Аржентина към триумф на Световното в Катар.

30 октомври е още по незабравим за Лео, защото е рождената дата на вдъхновителя му - футболният гений Диего Армандо Марадона.

Дон Диего си отиде от този свят преди 3 години и сякаш от небето помага на любимите си Аржентина и Наполи (действащ шампион на Италия).

А Меси е може би най-обичаният футболист за 21 век.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ужас

    36 23 Отговор
    ТОВА МИ СЕ СТРУВА НАГЛАСЕНО , ЗАКРИВАЙ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Aлфа Bълкът

    44 18 Отговор
    Уважавах го повече от Роналдо, ама ми стана антипатичен като стоеше с ръцете на кръста в Барселона и ги забутрачи си $500млн
    (въпреки че не съм фен на ла Лига). И после избяга в ПСЖ при звездите за пари.
    Оттам нататък ми падна в очите и след мошенигиите на Световното ми е направо противен. Тая Златна топка стана като Оскарите.
  • 5 Счетоводител

    37 19 Отговор
    При всичкото ми уважение към Меси, това е прекалено. Осем топки - няма как, който и да е футболист в световната футболна история да направи това. Тези година Халанд заслужаваше топката.
  • 6 888

    12 26 Отговор
    Меси, Стоичков, Бербатов.
    Най-великите за всички времена.

    Коментиран от #24

  • 7 Спорт

    31 21 Отговор
    Толкова футбол съм изгледал и да си кажа честно по- талантлив футболист не съм виждал , 15 години във форма , бият го на копа Америка, бият го на световно , изтупва се става и продължава, заслужава го , в Барселона с шави и иниеста бяха най - доброто което футбола е виждал , шапки долу , и естествено голям съперник Роналдо , история като за книга само , че наистина .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Любопитен

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Али Реза Текин":

    В България какво си работил. В Португалия какво си работил.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Уве Зелер

    34 15 Отговор
    Докога ще го лансират тоя дебилен гном не мога да разбера? 8 златни топки...трагедия
  • 13 Мхм

    28 10 Отговор
    Миналата година топка заради световното тая година заради световното догодин пак заради световното
  • 14 Анджо

    19 23 Отговор
    Като ви чета коментарите, сега разбирам ,защо България няма да има футбол. Вие сте безмозъчни същества. Е може ли да обиждате човека, че като малък е имал проблем с растежа. Гаринча визически и той не е трябвало да може да играе футбол, ама в Бразилия го имат за по глям футболист от Пеле.Меси го признаха най голямит фудболист за всички времена. Гледал съм го Кроиф и Марадона и Пеле , Гаринча, но като Меси няма и скоро може би няма да има. Защото все пак за мен , НАЙ НЯМЯ.

    Коментиран от #29

  • 15 Анджо

    11 20 Отговор
    Като ви чета коментарите, сега разбирам ,защо България няма да има футбол. Вие сте безмозъчни същества. Е може ли да обиждате човека, че като малък е имал проблем с растежа. Гаринча визически и той не е трябвало да може да играе футбол, ама в Бразилия го имат за по глям футболист от Пеле.Меси го признаха най голямият фудболист за всички времена. Гледал съм го Кроиф и Марадона и Пеле , Гаринча, но като Меси няма и скоро може би няма да има. Защото, все пак за мен , НАЙ .НЯМЯ.

    Коментиран от #17

  • 16 Факт

    21 13 Отговор
    Меси беше уникален играч безспорно ,но по негово време имаше още доста не по малко уникални от него играчи които в определени сезони бях много по добри от него ,и допринесоха с много повече за отборите си ,играчи като Иниеста ,Шави играчи от Ливърпул Байерн и т.н..но те бяха съвсем явно пренебрегнати от ФИФА давайки реално техните награди на Меси...а тази златна топка за това че си вкарал 6 дузпи на световно е меко казано смешна..и Мпапе и Халанд и Бернардо Силва заслужаваха много повече тази награда ..но от както Роналдо се скара с ФИФА явно от тогава ФИФА иска да унижи Роналдо по всякакъв начин подарявайки награди световни първенства и какво ли още не на меси ..но истината е че каквото и да му подарят всеки ще помни че Роналдо беше 3 пъти по добрия играч...ако ще от фифа и златен стадион да му подарят все тая ...!..Реално роналдо заслужаваше 4 златни топки а меси 3 честно реално заслужени.. но както във всеки друг спорт корупцията е пълна ..!!
  • 17 Факт

    19 11 Отговор

    До коментар #15 от "Анджо":

    И как точно сравняваш Пеле с меси ...Пеле никога не са му давали 7 дузпи за да стане световен шампион...никога ..за цели 4 световни...то по тази логика на Пеле е трябвало да дадат 50 Златни топки ...абсолютно никой никъде по света не смята меси за по добър нито от марадона нито от Пеле нито от Кр.Роналдо...а от феномена вече пък съвсем онзи беше извънземен...единствените които налагат това мнение са разни дечица фенчета на меси,корумпираната ФИФА която три пъти я хващат в вземане на куфари с пари ,и медиите които 1 месец преди световното знаеха че точно Аржентина ще стане шампион...разбира се с любезното съдействие на фифа и съдиите ...идеята меси да се изкара нещо много повече от това което е ...е просто да иЗмести марадона в Аржентина защото Марадона беше наркоман а този го видят за сериозно момче ...и не се е прочул.с наркотици и се тем подобни ..но той няма как да стане по добър от Пеле..и много други които бяха много по добри играчи от меси ..да може да не са били такива послушанковци..но футбола не е мерна единица за най порядъчен човек ...!!..
  • 18 Факт

    13 9 Отговор
    Фактът че 2/3 от хората по света смятат че половината и повече от тези златни топки са му били подарени ....само по себе си говори че нещо не е наред ...защо няма спор за златната топка Или златните топки на друг играч а именно за меси всеки се чуди защо и по какви заслуги ..ако всичко е било честно сега никой нямаше да каже гък..ама то нямаше нищо честно дефакто ..както казах меси повече от 3 златни топки Не заслужаваше реално ...същото е и с бокса онзи ден Фюри го спукаха от бой а го изкараха победител ...и разбира се милиони хора по света не смятат че това беше така ...защото Не беше ..ако Фюри си ги беше победил никой нямаше да каже не беше честно.. това са фактите ..щом нещо се оспорва от милиони други хора ...явно нещо не е както трябва..явно там играят мнооого пари а не кое е редно и кое не ..!
  • 19 Боньо Фаса

    17 10 Отговор
    Те вече го изкараха бог на футбола, все едно играе сам, а няма съотборници. Ще му дадат още 5-6 топки до края на кариерата му.
  • 20 Факт

    17 8 Отговор
    Да не говорим че пък тази година и миналата година също всичко е било планирано ...нагласено световно,нагласена Дата нагласен победител..и на коя дата точно да е това награждаване ..Как е възможно човек който играе в сащ ,в 6 мача от първенство няма нито един гол...а да го има в подобна класация ..ама то това е меко казано откачено...реално на меси се дава златна топка за това че е вкарал 6 дузпи от 7 възможни ..и това му е постижението за цял сезон ...е кой адекватен човек ще приеме това за каквото и да е постижение ..??!!
  • 21 007

    11 6 Отговор
    Абсолютна пародия! С това лоби може само да си лежи в хола и да си цъка на FIFA а топките да му идват сами. Поне половината са му подарени незаслужено а за последните 2 просто няма м думи!!! Холанд и Мбапе са с класи над него в момента!!!🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 лече

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "888":

    и боби михайлов. той има 15 златни бутилки
  • 25 Кунчо

    6 1 Отговор
    Аз пък съм щастлив, че тези двамата , Меси и Роналдо, ги гледах 15 години един срещу друг.Както и Феномена, Роналдинъо и още десетки гении.
  • 26 Анджо

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "007":

    Само , питам ? Защо и как МЕСИ подобри за най много голове в един сезон. Абе тоя много некадърен , стои на гюме и само вкарва и това не е листна , трябва да имаш усет за пласиране. Той има близо 800гола вкарани и половината са му асистнции. Само ми кажете как селият отбор е играл само за него . Не съм виждал , такъв уникален ФУТБОЛИСТ. Мина всички голями в тоя тотален футбол. Големият Роналдиньо го казва. Защо има такива зависливи хора. Не знам кой пише тук , но аз гледам футбол от 70сете. Години и на много са им бил фен като велики .фу.
    но като Меси няма и скоро не знам да ли ще има. Дано има , за да се радваме на хубави изпълнения.
  • 27 Анджо

    3 5 Отговор
    Защо не прочетете статистиката за МЕСИ, и тогава плювайте. Няма такъв и никога не сам виждал. Все пак разбирам мааалко от футбол.
  • 28 ВРЪЩАМ

    3 2 Отговор
    сМеШник
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Никой не обича Меси

    2 0 Отговор
    Никой не обича Меси Гредата.
  • 32 Спорт

    2 0 Отговор
    Меси Нулата е най-слабият футболист,който съм виждал.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Анджо

    1 0 Отговор
    Меси Дузпата е медиен балон.