Last news in Fakti

2 Декември, 2013 16:00 865 0

Обзор на последния кръг от "А" Група - Декември 2013

  • обзор-
  • "а" група-
  • цска-
  • левски-
  • литекс-
  • лудогорец

Грандовете взеха своето и продължават борбата

Тази седмица българското първенство предложи 7 интересни срещи, които ни приближиха все повече към заключителната част на първенството. Паднаха 24 гола или средно по 3.42 гола на мач, което е доста висока успеваемост пред противниковата врата. Имаше 4 домакински победи, 3 пъти гостите триумфираха и не се получи нито едно равенство. Като цяло грандовете успяха да запишат победи и да продължат битката за върха. Само Левски не успя да спре домакинската серия на Черно море.

Черно море - Левски - 2:1

Черно море победи "Левски" с 2:1 в двубой от 19-ия кръг на "А" група. "Моряците", водени от идола на сектор "Б" Георги Иванов-Гонзо, буквално разпиля трупата на Антони Здравков и само късметът спаси столичани от още няколко гола. Попаденията за успеха бяха дело на Георги Илиев и Бакари. Ларсен Туре вкара гола на надеждата за "Левски", но той не бе достатъчен. Срещата ще се запомни и с отсъдена и отменена дузпа за Черно море. Реферът Ристосков първо посочи бялата точка, но след консултация с асистента си отмени решението. От повторенията се видя, че дузпа няма.

Така "Левски" продължи серията си и вече 5 години няма успех на "Тича". С успеха Черно море се доближи само на точка от "Левски". "Моряците" събраха 30 точки и заемат седмо място. Столичани са с 31 на шестата позиция.

 

Любимец - Литекс - 1:4

Отборът на Литекс се върна на пътя на победата след разгромната загуба с 1:4 от Левски. „Оранжевите” постигнаха очакван успех със същия резултат като гост на Любимец в мач от 19-ия кръг на родната „А” група.

Тимът на Златомир Загорчич тотално контролираше действията на терена през първата част. В рамките на шест минути „оранжевите” взеха комфортен аванс с голове на Джордан в 32-рата и на Джазула в 38-ата.
 
Симеон Славчев направи 3:0 три минути след подновяването на играта, а почетното попадение за домакините бе дело на Тодор Колев в 58-ата минута. Миро Манолов, който бе влязъл като смяна в средата на втората част, оформи крайното 4:1.

След победата Литекс остана на второто място с актив от 40 точки, докато Любимец е на 12-ата позиция със 17 пункта.

 

ЦСКА - Локомотив София - 5:0

ЦСКА разби Локомотив София с 5:0 в мач от 19 кръг на „А“ група на стадион „Българска армия“. Два гола за успеха реализира Мартин Петров (12, 42), по един добавиха Ивайло Чочев (35), Марсиньо (49) и Емил Гъргоров (73).

След победата ЦСКА остава на трето място с 35 точки, на 11 от лидера Лудогорец и 5 от втория Литекс. „Червените“ изиграха един от най-добрите си мачове от началото на сезона, имаха възможност да вкарат още доста голове и направиха добро впечатление с хубави атаки и отигравания.

На другия полюс бе представянето на Локомотив София – безобразна игра и разочарование. През първото полувреме „железничарите“ дори не се престрашиха да атакуват и тотално се предадоха, което им отрежда 9-ото място с актив от 22 точки.

 

Черноморец - Пирин Гоце Делчев - 5:0

С разгромното 5:0 отборът на Черноморец победи последния в групата Пирин Гоце Делчев. Успехът в мача от 19-ия кръг на "А" група внесе известно самочувствие в редиците на акулите" след тежката им загуба с 1:6 от Ботев Пловдив преди седмица. Със спечелените три точки Херо и компания ще могат да си поемат глътка спокойствие преди гостуването им на "Литекс" на 4 декември.

Головете за бургазлии отбелязаха Николай Павлов (45), Яни Пехливанов (54), Жозюе Баламанджи (72), Ванчо Траянов (77) и Наджиб Амари (90).

Победата на стадион "Лазур" изкачи "Черноморец" с една позиция и той вече е 11-ти с 18 точки, на 2 от спасителния бряг и Славия. Загубата пък остави Пирин на последната 14-та позиция с 9 точки.

 

Локомотив Пловдив - Нефтохимик - 2:0

Локомотив Пловдив постигна много важна домакинска победа над Нефтохимик с 2:0 в мач от 19-ия кръг на "А" група, който се игра на стадион "Локомотив" в Пловдив. Домакините показаха традиционно добрата си домакинска игра и напълно заслужено стигнаха до успеха след два гола на Мартин Камбуров.

Опитният нападател се разписа в 35-ата и 64-ата минути, като по този начин донесе крайния успех на своя отбор.
 
След този мач Локо е на 5-ата позиция в класирането с актив от 34 точки и се доближи само на точка от третия ЦСКА. Нефтохимик остана на предпоследното 13-то място с 12 точки.

 

Славия - Ботев Пловдив - 1:2

Ботев Пловдив победи Славия с 2:1 в София. С успеха възпитаниците на Станимир Стоилов събраха 34 точки и се изкачиха на четвъртото място във временното класиране. Столичани останаха на 10-то място с актив от 20 пункта.

Белите започнаха много добре мача и откриха резултата в 19-ата минута чрез удар с глава на Атанас Курдов. Пловдивчани изравниха в 31-ата минута. Веселин Минев центрира от ляво, Иван Цветков с глава свали към непокрития Абел Анисе, който от 5 метра с глава прати топката в мрежата
 
След почивката Ботев продължи да контролира мача и в 61-ата минута заслужено стигна до обрат. При контраатака през центъра Борис Галчев изведе Вандер в дясно, бразилецът нахлу в наказателното поле и с прецизен удар по тревата в близкия ъгъл не даде шансове на Петков.

 

Берое - Лудогорец - 0:1

Лудогорец победи Берое с 1:0 като гост в среща от 19-ия кръг на родната "А" група, която се игра на стадион Берое в Стара Загора. "Милионерите" откриха резултата в средата на първото полувреме, когато Върджил Мисиджан засече на далечната греда центрирането на Кайсара.

Към края на срещата Роман Безяк нацели гредата, получавайки чудесно извеждащо подаване от Марселиньо.

Лудогорец събра 46 пункта след победата и продължава да бъде едноличен лидер на цели 6 точки от втория Литекс. Берое остава на осмо място в таблицата, с 26 точки на сметката си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА