2 Декември, 2013 11:15 1 147 0

Много шум за нищо!

  • серия а-
  • шум-
  • рома-
  • ювентус-
  • обзор на кръга

Тази вечер Фиорентина приема Верона, а Лацио се изправя срещу Наполи в последните две срещи от кръга

Много шум за нищо! - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Италианската Серия „А“ е едно от най-чудатите и странни места на планетата. Логика липсва, но за сметка на това има меланхолия и красота.

За някои бе логично Рома да се сгромоляса все някога. За други няма логика „вълците“ да започнат с десет поредни победи, а след това да запишат четири поредни равенства срещу непретенциозни съперници. Едно е сигурно – без Франческо Тоти, Рома е много шум за нищо.

В среща от 14-ия кръг на калчото столичани не успяха да победят Аталанта като гост, завършвайки 1:1. Давиде Бривио даде преднина на домакините малко след началото на второто полувреме, а Кевин Стротман изравни секунди преди края. Като изключим финалния натиск на възпитаниците на Руди Гарсия, Рома бе жалко подобие на претендент за скудетото.

Първоначалната еуфория от поредните победи бързо премина в минорно настроение. И докато „вълците“ се излагаха срещу тимове като Сасуоло, Каляри и Аталанта, Ювентус тихомълком записа шест поредни победи и излезе начело на таблицата.

Торинци победиха Удинезе с 1:0 пред погледа на 12 000 деца, които бяха допуснати на „Ювентус стейдиъм“ с трогателен жест на ръководството, което не искаше да гледа празни трибуни заради наказанието на ултрасите на „Старата госпожа“.

Странни неща се случиха в Торино. Антонио Ди Натале, който и със завързани очи би вкарал подобни положения, изпусна две чудесни възможности да накаже великия Джанлуиджи Буфон, спасил тима си от опасните контраатаки на Удине. А срещу съперник като Юве, това се наказва.

Домакините получиха удар още в самото начало на срещата, когато Анреа Пирло получи травма в коляното и трябваше да бъде заменен от Пол Погба. И въпреки класата и таланта на французина, се видя, че той все още не е готов да поведе тима си и да се превърне в диригент на шампионите.

Атака след атака, времето се нижеше, а гол не падаше. Така се стигна до добавеното време на мача, в което испанският Господ реши да разочарова италианския такъв, който бе решил срещата да завърши без победител. След разбъркване в полето на гостите Лихтщайнер отправи удар, топката се отби в главата на Йоренте и влезе в мрежата на Удинезе.

Така Ювентус дръпна с 3 точки във временното класиране, а Рома за четвърти пореден път разочарова своите тифози.

Това направи и Интер, който не успя да победи Сампдория у дома. Гуарин даде преднина на „нерадзурите“, но Ренан изравни две минути преди края на мача.

Тази вечер Фиорентина приема Верона, а Лацио се изправя срещу Наполи в последните две срещи от кръга. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА