Last news in Fakti

17 Декември, 2023 15:40 851 0

Спортинг отсече към Челси: Гьокерес струва 85 млн. паунда

  • челси-
  • спортинг-
  • швед-
  • трансфер-
  • гьокерес

Арсенал също следи шведа  

Спортинг отсече към Челси: Гьокерес струва 85 млн. паунда - 1
Снимка: БГНЕС

Челси трябва да плати 85 милиона паунда, ако иска да подпише с нападателя на Спортинг Лисабон Виктор Гьокерес (вляво). Смята се, че и градския съперник на „сините“ – Арсенал, е пратил скаути да наблюдават шведския национал през последните седмици след отличния сезон, който прави до момента, предава gong.bg.

Бившият нападател на Брайтън и Суонзи Сити отбеляза 16 гола в 19 мача във всички турнири през кампанията след трансфера си от Ковънтри Сити през лятото. Старши треньорът на Спортинг Рубен Аморим обаче даде да се разбере, че 25-годишният футболист ще бъде продаден, ако бъде задействана клаузата му за откупуване.

„Гьокерес има клауза за откупуване и само така може да напусне през януари. Но е нормално големите клубове да обръщат внимание на играчите в Португалия. Те знаят, че играчите в нашето първенство са подготвени за най-добрите лиги в света“, заяви Аморим.

Ковънтри трябва да получи 850 000 паунда, след като техният бивш играч натрупа 25 гола за новия си клуб. Има и допълнителни бонуси, свързани с представянето му, които биха могли да им донесат допълнителни средстна, при условие, че той остане в португалската столица. Гьокерес не е единственият нападател, когото Челси следи, но основната им цел Виктор Осимен се смята, че вече се е съгласил да удължи договора си с Наполи. Новата сделка на нигерийския нападател в Италия ще включва откупна клауза от 112 милиона паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА