Last news in Fakti

27 Декември, 2023 18:14 764 6

Циципас: Искам да донеса на Гърция олимпийски медал

  • циципас-
  • тенис-
  • гърция-
  • медал

През 2023 г. 25-годишният тенисист достигна до финала на Откритото първенство на Австралия

Циципас: Искам да донеса на Гърция олимпийски медал - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас говори за целите си за 2024 г. Той се надява да преодолее контузия в гърба, която го тормози през 2023 г., предава БТА.

„Планирам да се рестартирам и през следващия сезон да постигна нещо напълно ново, може да се каже, различно качество на тениса. Разбира се, искам да донеса на страната олимпийски медал и това е моята голяма цел. Искам също да спечеля Големия шлем. Разбира се, за това трябва да съм здрав, защото през този сезон имаше момент, когато определени обстоятелства не ми позволиха да се представя на 100 процента. Говоря за онези травми, които се случиха след тазгодишното Открито първенство на Австралия и към края на сезона. Надявам се, че през 2024 г. няма да имам такива ограничения и ще мога да продължа кариерата си“, цитира The National News думите на Циципас.

През 2023 г. 25-годишният тенисист достигна до финала на Откритото първенство на Австралия. В решителния мач той загуби от сърбина Новак Джокович. Циципас стигна и до финалите на турнирите в Барселона и Лос Кабос, където взе единствената титла през тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зильонъй

    3 1 Отговор
    Не може! Сега война, даже две, ти ще ми спортуваш! Я беж на фронта!
  • 2 Циципръд

    3 0 Отговор
    Ще донесеш , кога играеш с Оня малкия, на финал ..
  • 3 Факт

    0 0 Отговор
    Ще стане ама когато Олимпиадата е в Гърция.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Опа

    0 0 Отговор
    Ама ще донесеш на Гърция олимпийски п.е.д.а.л какъвто си!
  • 6 Настопроценти

    0 0 Отговор
    Цицито е много добър спортист. Играе прекрасно тенис,умее да побеждава и е бъдещ шампион. Дано телесно да се възстанови.