Last news in Fakti

4 Януари, 2024 18:20 3 643 2

Много решаващ момент за Везенков...

  • спорт

Сашо може да смени клубната си принадлежност, рокадата или оставането в Сакраменто може да определи в огромна степен баскетболното бъдеще на българина

Много решаващ момент за Везенков... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Александър Везенков беше звезда на Олимпиакос. Българинът стана Най-полезният играч на Евролигата за миналата редовна кампания.

От това лято Сашо премина в Сакраменто Кингс от НБА. Той не може да се наложи като титуляр в този тим от "Лигата на извънземните" досега.

Според трансферни спекулации Александър Везенков, Трей Лайлс, Харисън Барнс и Кевин Хъртър са фаворити за зимни трансферни ходове на Кингс.

Очаква се Сакраменто да опита да привлече трета голяма звезда в тима. Паскал Сиакам и Лаури Марканен са основните трансферни цели на Кингс, твърди NBA Trade Center.

Марканен и Сиакам са тежки крила.

Най-вероятно идеята на Кингс ще е да търси влизане в плейофите с гардова двойка Де'Аарън Фокс и Малик Монк, преместване на младата надежда Кийгън Мъри като леко крило, Марканен или Сиакам за тежко крило и Сабонис под коша.

Барнс и Хъртър взимат по-големи заплати от Везенков и Лайлс. Логично е ако Кингс вземат много именито тежко крило да не разчитат и на Сашо и на Трей.

Най-добрият вариант за българина май е Хъртър, Барнс и Лайлс да сменят клубната си принадлежност в посока Торонта или Юта за Сиакам или Марканен, пък Сашо да е първа резерва на тежкото крило за тим с дори сериозни шампионски надежди, какъвто може да стане Сакраменто Кингс скоро.

Фокс, Монк, Мъри, Марканен/Сиакам, Сабонис може да е една от най-силните петици в Лигата.

Тимът няма много големи резерви при гардовете, особено ако Хъртър бъде разменен, но в плейофни серии едва ли Фокс и Монк ще се заседяват много на пейката, дори и Малик да е резерва в първите минути. Мощните Лен и Макгий могат да дават по няколко минути почивка за Сабонис. И ако Везенков намери играта си от Евролигата, Сакраменто може да се окаже в голямата игра в НБА.

Миналия сезон Денвър Нъгетс стана шампион като титулярите Мъри, Калдуел-Поуп, Гордън, Портър-джъниър и Йокич играха средно по 39.9, 33.5, 35.6, 32.6, 39.4 минути на мач.

Така, че теориите за широката ротация в плейофите бяха разбити от Денвър в щурм към титлата в НБА. Защо не Везенков да е ключова резерва в тим, който спори за титлата в Лигата?

Иначе ако Сашо премине в Торонто или Юта най-вероятно ще получава повече игрови минути, но има угроза да не е част от най-същинската фаза на баскетболния сезон в НБА, именно поне първи кръг на плейофите.

Ако българинът пък остане в Кингс и се разиграе както в Олимпиакос, пак сигурно ще е резерва при трансфер на Марканен или Сиакам, но може да получи 15-ина минути в игра като резерва на Лаури или Паскал и дори още такива, ако докаже, че е по-добър от Лен или Макгий, което трябва да е така. Няма проблем Марканен или Сиакам да дават смени на Сабонис на центъра, тогава в идеален за Везенков момент би играл дори по над 20 минути средно на мач в тежки плейофни серии. Това засега звучи като баскетболна мечта, но понякога мечтите се сбъдват.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    12 3 Отговор
    Везенков няма никакъв шанс при черните! Те го дискриминират и е вечна резерва! Изтече ли му договора трябва веднага да се маха! Иначе си губи ценно време и форма! Освен това Сакраменто не е в първите места и възнагражденията не са най-добрите!
  • 2 Доктора

    4 0 Отговор
    Тервеле, той Сашето игра 3 минути в последните 4 мача на Кингс, пък те не са печелили плейофна серия от последните титли на ЦСКА и Левски, ти си тръгнал да го правиш шампион с решаваща роля за Сакраменто. Шести човек в ротация за пръстени в НБА. Пий ги тея хапчета, мой!