26 Декември, 2013 10:54 1 909 0

Годината на... Лудогорец

  • лудогорец-
  • лига европа-
  • стоев-
  • "а" група

Ето какво се случи през 2013-та година на българския шампион

Годината на... Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

2013-та година бе най-силната година за българския шампион Лудогорец. С изключителните си мачове в Европа и България, тимът на Кирил Домусчиев записа името си със златни букви в историята на родния футбол.

Вътрешно първенство

Футболистите на Лудогорец могат да се похвалят с това, че тимът им стана марка в българския футбол. Те успяха да защитят първата си титла след люта битка с Левски. Всеки фен на родния футбол помни последния кръг от миналия шампионат, в който след изключителна драма, футболистите на разградския клуб достигнаха до титлата, след победа срещу Монтана с 3:0 и равенство между втория Левски и Славия. 

И през тазгодишното първенство, разградчани вървят изключително уверено към трета поредна титла. Лудогорец спечели уважението не само на собствените си фенове, но и на тези, които харесват други тимове. Показателни са думите на футболиста на Левски Владимир Гаджев, който заяви, че Лудогорец е най-силният отбор в страната. В настоящото първенство, разградчани са на второто място в "А" Група с равни точки с Литекс, но и с мач по-малко. Според специалистите, "орлите" ще успеят за завоюват нова титла на България. 

За Купата на България, Лудогорец също върви уверено напред, след елиминация на настоящия носител на Купата - Берое и класиране за 1/4-финалите. 

Европейски клубни турнири

Тимът на Кирил Домусчиев направи нещо немислимо за българските стандарти, след като спечели групата си в Лига Европа по безапелационен начин в компанията на силните и корави тимове на ПСВ Айндховен, Динамо Загреб и Черноморец Одеса. До силните игри в Лига Европа се стигна след като тимът от Разград се препъна на последното стъпало за влизането в най-престижния европейски клубен турнир - Шампионската лига. "Орлите" отстъпиха на швейцарския Базел с общ резултат 2:6. По-късно през годината, Базел демонстрира класата си като победи на два пъти Челси в групите на ШЛ. 

В групата си в Лига Европа, Лудогорец излезе като аутсайдер, но със силните си игри накара Европа да заговори за тима от Разград. След 5-те си победи и само 1 равенство и едва 2 допуснати гола, футболистите на Стойчо Стоев излязоха от групата си като един от най-убедителните победители в Лига Европа. Вратарят на тима - Владислав Стоянов пък, попадна в "Най-добрите 11" за груповата фаза на турнира. Сега предизвикателството пред Лудогорец се нарича Лацио. Въпреки, че за пореден път разградчани излизат в ролята на аутсайтер, футболистите на Стойчо Стоев са убедени, че могат да отстранят именития си съперник. Времето ще покаже. 

Треньорска смяна

Тя настъпи може би неочаквано. Ивайло Петев, който успя да изведе тима от Разград до промоцията в "А" Група и две шампионски титли, бе уволнени след загубата на Суперкупата на България от Берое и поражението още в първия кръг с 1:0 от новака Любимец. След смяната му бяха отправени и куп нападки от страна на собственика на клуба Кирил Домусчиев към бившия си подчинен. На кормилото на шампиона застана неизвестният досега Стойчо Стоев. В кариерата си на треньор, той бе водил скромни тимове като Миньор Перник и Монтана. Но треньорската смяна смело може да се нарече "най-правилният ход". Тимът от Разград се "вдигна" и успя да се превърне в машината за победи, която е и до днес. Стоев вдъхна своето спокойствие във възпитаниците си, вдигна самочувствието им и успя да ги обедини, за да се превърне Лудогорец в най-добрия тим в България.

2013-та година донесе много радости на феновете и играчите на Лудогорец. Всички в Разград се надяват шампионският отбор на Стойчо Стоев да успее да защити за втори път титлата си, да се пребори за Купата на България и да запише името си в историята на Лига Европа. Дали симпатичният тим от Разград ще успее да постигне целите си? Това ще покаже новата 2014-та година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА