Last news in Fakti

15 Януари, 2024 17:33 4 060 29

Борислав Михайлов или Димитър Бербатов - трябва да направите това веднага... Проклятие тегне над БФС

  • футбол

Справедливост за Металург Перник, тимът сега дори не е във "В" група

Борислав Михайлов или Димитър Бербатов - трябва да направите това веднага... Проклятие тегне над БФС - 1
Снимки: БГНЕС

Доколкото слушам медийни изяви на Борислав Михайлов, оставам с впечатление, че той е сред най-доблестните мъже в българския футбол, поне според него.

Димитър Бербатов пък даде заявка да оправи българския футбол.

Предстои Конгрес на БФС, основните фаворити за нов президент на централата са именно Бербатов и човек подготвен от Михайлов.

По телевизията наскоро се завъртя хитов филм с Джони Деп.
Карибски пирати: Проклятието на Черната перла.

България не е играла на Световно по футбол за мъже от 1998 година и според мен е възможно това да се дължи на абсолютна подигравка с една от най-силните школи в страната ни. Или иначе казано: "Проклятието на "Червено-синята" перла.

Понеже Михайлов стана президент на БФС за първи път през 2005 година, а Бербатов е по-млад и на практика няма практика в управлението на футбола ни.

Искам да опитам да запозная вас и щабовете ви със следната несправедливост, надявам се да узнаете за нея и имам надежда, че ще я поправите, поне някой от вас.

През сезон 1998/99 основните претенденти за титлата са Литекс Ловеч и Левски София. В края на кампанията БФС постановява, че те са уговорили мачове с един и същ отбор, срещите съответно завършват в полза на "оранжевите" и "сините".

Според устава си Българският футболен съюз, отнема по три точки на Литекс и Левски, така класирането за титлата не е променено, реално няма последици за мощните финансово отбори.

Третият замесен тим в скандала - Металург Перник е изваден от "А" група административно, макар точково да завършва 10-ти от 16 отбора.

За хора, които не се интересуват от български футбол - Металург Перник има една от най-успешните школи в страната, исторически.

Защитникът Кирил Ивков тръгва от Металург, за да стане легенда на Левски и два пъти да бъде Футболист номер 1 на България. Извън темата ДЮШ, но неговият син Ивайло Ивков е считан от мнозина за изключително успешен бивш ръководител в Левски. Показателно е, че според мен най-класният български треньор в момента Станимир Стоилов наскоро се застъпи именно за Иво Ивков.

От юношеска съблекалня на "червено-сините" от Перник към големия футбол тръгва и Владислав Стоянов. Имал съм честта да тренирам с него като юноша, още тогава беше ясно, че е страхотен талант и човек, който ще допринесе за добрата атмосфера сред играчите в даден тим. Стоянов е легенда на Лудогорец. И вратар, който спаси 2 дузпи (по една на национално и клубно ниво) на звездата на световния футбол Кристиано Роналдо.

И сега към Михайлов и Бербатов. Всякакви срокове на съдебна отговорност, сигурно са изтекли. Не искам да извадите Левски от А група, това може да е начало на гражданска война, заради огромна "синя" фенска маса, или Литекс от Б група, но настоявам ако Димитър Бербатов стане президент на БФС или Борислав Михайлов остане на поста или обучен от него кадър го наследи като председател на Съюза:

"Дайте уайлд кард на Металург Перник за ефбет Лига за сезон 2024/2025.

И ако направите това, все си мисля, че ще е явен знак, че българският футбол тръгва към по-светли дни. И проклятието, за което подозирам (ако го има) ще се разруши. Ако е невъзможно да върнете Металург в Първа лига, поне отделете внимание чрез административни решения, такива клубове да имат по-добри шансове да се отлепят от аматьорските Областни групи. Има доказателства, че случи ли се това, ще е добре за футбола в България."

Посланието важи и към трети кандидат, който евентуално се окичи с отговорността президент на БФС.

Хаштаг: България на Световно по футбол за мъже

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 13 Отговор
    България ще има някакъв шанс за развитие на футбола само в Азиатската лига. Дано се класира за Олимпиадата в Казан.
  • 2 Мдаааа

    43 3 Отговор
    Михайлов, на доблестния мъж в БФС. Майко мила. И къде е футбола в България? В джоба и бутилката на Михайлов и сие!
  • 3 Фергюсън

    41 5 Отговор
    Цялото ръководство на БФС трябва да лежи поне за по 10 дог., дори един лев да не са откраднали. Само за това, че сме пед нивото на Гибралтар и ТУвало.

    Коментиран от #5

  • 4 Левски 1914

    22 41 Отговор
    А защо не написа , че Бербатов се тказа от националния отбор, когато имаше нужда от него? И Литекс не е в Б група, а благодарение на Боби Михайлов е на армията с ново име " цска ТИРЕ София "!

    Коментиран от #9, #13, #17

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мда

    26 1 Отговор
    Проклятие тегне над БФС... a.k.a корупция , черно тото и уговорени мачлета... бистришки тигри, лъвове, къде сте.
  • 8 Некой си

    17 2 Отговор
    Стига с тоя безмислен футбол по нашите ширини.Все едно други спортове няма.
  • 9 А бре

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "Левски 1914":

    В цял свят има хора ,които по разни причини се отказват от националния отбор на страната си. Било заради възраст ,неразбирателство с треньор или друга причина. Това ,като да си на работа някъде. Не те устройва и напускаш.Сираков ,като е отказвал да влезе ,като резерва при Пената? Нямало ли в нужда Ама няма да разбереш!

    Коментиран от #15, #25

  • 10 АРЕС

    29 1 Отговор
    Перуката,Сливенския селяндур,Емо Тъпото и цялото ОПГ БФС са за затвора.Това е шайка,от некадърници,мошеници,крадци и лъжци.

    Коментиран от #12

  • 11 Светльо

    8 24 Отговор
    Всеки друг, но не Бербатов, такова високомерие.
  • 12 Стършел

    20 1 Отговор

    До коментар #10 от "АРЕС":

    Забрави и “умното” гонзо да включиш.
  • 13 чорбар

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Левски 1914":

    Колкото лефски сф е лефски 1914.Вие не сте Левски от 1998г бе,кл06ар.Пак гледаш в канчето на комшията.За това ще си вечно втори.Дори и във фалитите.
    П.п. Литекс са отбор в Б група.

    Коментиран от #26, #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 456

    8 12 Отговор

    До коментар #9 от "А бре":

    Принципно си прав, но Бербатов се отказа, че не са му давали да вкарва голове. Футболът е колективна игра и никой не е длъжен да играе за един. То и Съра го махна затова. Защо сам не напусна МЮнайтед?
  • 16 Фен

    10 11 Отговор
    Бербатов не е комуникативен , не умее да контактува с хората..... бяга от хора непознати които искат да го поздравят.......не не е за ръководител
  • 17 отворко

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Левски 1914":

    Ако можеше да мислиш , щеше да разбереш защо Бербатов се е отказал от националния!
  • 18 Левскар

    16 8 Отговор
    Пишете че Бербатов се бил отказал от националния отбор!
    А бе хора , вие не си ли спомняте защо го напусна?
    Защото не искаше да участва в уговорени и нагласени мачове!
    Човек с достойнство , а не като тези хиени Боби , Данчо , Емо и другите лакеи , около тях.

    Коментиран от #24, #27

  • 19 Естествено, че....

    6 8 Отговор
    ...Бибитко. Малко беше скатавка по време на мачовете на национала, но... все пак може пък да покаже добри качества на мениджър на национала, кой знае. Пък и ще се натяга, понеже и нов и може и да направи нещо. Склонен съм да му дам шанс, понеже е видно, че Боби тотално се изчерпа и за нищо не става вече!
  • 20 милчо левиев

    5 7 Отговор
    от трън та на глог че е по висок лапането ги тегли единствено защо ли си направи фондация?
  • 21 Ветеринарен психолог

    4 2 Отговор
    ФИФА се грижи за държавици , като България, Тамбукту, Сомалия ,Киренайка , Сао Томе и Принсипи, Американска Самоа, Кирибати,Мартиника, Острови Кук,Тонга,Бонго Бонго. Догодина ще има нов турнир-Лига на излагациите. България ще участва без квалификации. С Уайлд Карт ,ако Боби пребори Барби.
  • 22 Съдия

    3 3 Отговор
    Само Барбуков може да махне проклятието!
  • 23 гост

    1 4 Отговор
    Добре,крайно време е за промяна ,радикална при това.Само че това момче Бербатов не е човека който ще я осъществи. Прекалено самочувствие без абсолютно никакво покритие относно менажиране на такава организация като БФС .Няма да изкара и две години докато го ,,подгонят,, критиците.
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 6 Отговор

    До коментар #18 от "Левскар":

    Бербо, не искаше да играе в националният ни отбор, "защото му се проваляло реномето с тези слабаци" ...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Неграмот

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "чорбар":

    Хахаха още един неграмотен. 1997, 1998 всички отбори се преригистрират като АДта.
  • 27 Истински Левскар

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Левскар":

    Абе явно ти не си спомняш каква беше причината. А спомняш ли си как големият Бонев ходеше да го моли? Барбарона си гледаше интереса, и къде са парите.
  • 28 Адвокат

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "чорбар":

    Със закон от Юли 1996 година всички спортни клубове се задължават да се преригистрирст като АДта. Това продължава до 1999 година. Тоест няма да намериш в ТР по-старо спортно дружество от 1996 година. Това е просто една преригистрация. Същото се случва и 1946 когато клубовете минават от регионален на производствен принцип.
  • 29 Павел пенев

    0 0 Отговор
    И двамата са за футболния боклук.