Last news in Fakti

17 Януари, 2024 17:59 1 609 7

Известен журналист почина на Откритото първенство на Австралия

  • спорт

Тъга на Аустрелиън Оупън 2024

Известен журналист почина на Откритото първенство на Австралия - 1
Снимка: БГНЕС


Британският тенис-журналист Майк Диксън e починал на 59-годишна възраст докато отразява Откритото първенство на Австралия. Новината за смъртта му беше съобщена от съпругата му Люси в съвместно съобщение със семейството в социалната мрежа Х, бивш Twitter.

Смъртта му е потвърдена и от редакцията на вестник Дейли Мейл – британската медия, в която Майк Диксън е работил от 1990-а година насам.

"Съкрушени сме да съобщим, че нашият прекрасен съпруг и баща Майк, колабира и малко по-късно почина. Това стана докато беше в Мелбърн за Aus Open“, написа семейство Диксън в публикацията в Х-профила.

"В продължение на 38 години той изживяваше мечтата си да отразява любимия си спорт по целия свят. Наистина беше страхотен, позитивен човек, за нас велик, и ще ни липсва много, много", пише още семейството на репортера.

Лий Клейтън – основният издател на вестник "Дейли Мейл" за спортната му част, се надява "светът на тениса де се присъедини към скръбта на всички близки за Майк".

"Той беше гигант в журналистиката. Истинска тенис-енциклопедия и познавач на играта", написа Клейтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поредният

    17 1 Отговор
    Тествани и безопасни....
  • 2 Боц Боц

    15 1 Отговор
    Няма проблеми.

    Коментиран от #3

  • 3 май ка ги

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Боц Боц":

    не се оплаква
  • 4 Мудератор

    4 1 Отговор
    Когато някой обижда пишещите тук, админа си спинка.
  • 5 Твърдоглав балканец

    11 1 Отговор
    Сега лека-полека започнаха ли да вдяват Джокович защо не се нахака. Изплю им се и на турнира и на титлата, но не плю на достойнството си да го третират като добитък.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Въгларово

    0 0 Отговор
    Голяма новина. Всеки ден хора умират. Този морен вода не е пил. Така му било писано!