Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 17:03 1 170 4

Вярно ли правим фойерверки? Вижте Сърбия...

  • спорт

Съседите от Сърбия са баскетболна сила, ние не сме!

Вярно ли правим фойерверки? Вижте Сърбия... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сърбия тръгна за последното Световно по баскетбол без най-голямата звезда на НБА за 2023 година - Никола Йокич, без супер гардовете Василие Мицич и Милош Теодосич. Без отличното крило Никола Калинич, а легендарният треньор Светислав Пешич беше запитан от сръбски журналисти:

"Защо не натурализираме играч?".

74-годишният селекционер пък отговори:

"Може да се случи един ден, но не и докато аз съм треньор.

Баскетболът е глобален спорт, всичко може да се случи, но ние все още нямаме нужда от чуждестранен играч".

Сърбите играха здраво на Мондиала и загубиха в мача за златото от Германия.

България вчера игра здраво срещу Германия и победи в евроквалификация.

Отварям скоба, немците нямат голяма широчина в състава си и вчера загубиха с поне третия си състав като класа. Те не са САЩ, американците може да извадят и 20 силни петици.

Първият отбор на Германия победи САЩ в полуфиналите на миналото световно, играчите, които паднаха вчера в Ботевград имат около 1 процент шанс за победа срещу сериозен американски сборен състав.

Самият факт, че натурализираният американец Коди Милър-Макинтайър си правеше каквото поиска с немската защита в Ботевград трябва да говори нещо.

23 точки за Коди и 4 асистенции. Главно той изнесе четвъртата част в атака. Нашите вкараха 67 точки общо, без американеца организацията в играта ни ще е трудна.

Истината е, че сърбите играха финал на Мондиал миналата година, без да натурализират играч. Имат суперзвезда на НБА Йокич (действащ шампион). С два отбора са в Евролигата Партизан и Цървена звезда. А Звезда и "гробарите" играят пред най-голямата като брой публика в Евролигата в бижуто "Щарк Арена".

Ние победихме в евроквалификация много резервен състав на Германия. На Световно не сме играли от 1959 година. Александър Везенков се опитва да стане важен ролеви играч на Сакраменто Кингс. А български отбор е много далеч от Евролигата.

Разбира се, че се радвам за победата срещу Германия и за разлика от повечето българи, може би и спортни журналисти, съм проследил мача внимателно дори и при 15 точки водачество за гостите.

Ако тази победа по някакъв начин се акумулира, за да се помогне на баскетбола в България, масов, професионален отлично.

Но да правим фойерверки при положение реалността, от моя гледна точка е просто лъжа. Положението на българския мъжки баскетбол общо, цялостно според мен не е добро, лична позиция.

Иначе победата ни дава добри шансове за участие на Европейско и цялостно страхотна публика в Ботевград. Но не може да се лъжем, че на паркета сме надвили някакъв невероятен противник. На име да, като играчи вчера категорично не.

А немците имат страхотни баскетболисти, които вчера не дойдоха в България, някои защото са в НБА като Везенков, други, за да запазят сили за Евролигата.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    3 1 Отговор
    всяко нещо тръгва от теорията
  • 2 Сухия

    7 1 Отговор
    Точно защото ние не сме баскетболна сила за това тази победа е голяма.

    Въобще във всеки спорт да победиш настоящ световен шампион е голямо нещо.

    Но автора едва ли е участвал е бил спортист някога и с лека ръка говори глупости. Германия не били с титулярите си, то и при нас липсваха титуляри.
  • 3 Ванк0-1

    4 1 Отговор
    Статията си е много точна,но в нашето положение всеки успех е нещо.А че няма желание и база за развитие тия въпроси към държавата и баскетболните хора.

    Коментиран от #4

  • 4 Акула

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ванк0-1":

    Държавата Ние Абдикирала От Спорта
    господине