Last news in Fakti

20 Март, 2024 17:30 1 089 1

Славия остава без половината си отбор през лятото

  • славия-
  • футбол-
  • златомир загорчич

Шестима играчи на "белите" са с изтичащи в края на сезона договори, които към днешна дата все още не са подновени

Славия остава без половината си отбор през лятото - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич може да се окаже без половин отбор основни футболисти от лятото, пишат колегите от Novsport.com. Шестима играчи на "белите" са с изтичащи в края на сезона договори, които към днешна дата все още не са подновени.

Става въпрос за капитана Галин Иванов, голмайстора през кампанията Тони Тасев, Иван Минчев, който е със статут на втори капитан, Ертан Томбак, Кристиан Добрев и втория вратар Николай Кръстев. Сходна е и ситуацията с Венцислав Керчев.

Всеки един от тях вече е свободен да преговаря с други клубове, а след два месеца и половина ще бъде със статут на свободен агент.

Единствен през зимата с нов контракт се сдоби титулярният вратар Светослав Вуцов, който обаче може да бъде продаден през лятото, а с евентуалното напускане на Кръстев да се отвори и вратарски казус пред "белите", чийто трети избор е 48-годишният Георги Петков.

А ако се стигне до раздяла, Загорчич ще бъде принуден да гради изцяло нов отбор за следващия сезон. Заги спечели Купа на България през 2018 година, а в този период в тима бяха именно Галин Иванов и Иван Минчев. Именно около опита на последните наставникът на "белите" се опитва да развива и младежките национали Крис Стоянов, Чунг Нуген До и Мартин Сораков.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закривай

    1 1 Отговор
    По добре без тез!