Last news in Fakti

23 Януари, 2014 14:29 876 0

Вавринка на финал!

  • тенис-
  • станислас вавринка-
  • томаш бердих-
  • мелбърн-
  • австралия

Той ще научи съперника си в сблъсъка на титлата в петък, когато един срещу друг ще се изправят Рофжър Федерер и Рафаел Надал

Вавринка на финал! - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Станислас Вавринка победи Томаш Бердих на полуфиналите на Откритото първенство по тенис на Австралия и се класира за първи път в своята кариера за финал в турнир от Големия шлем. Поставеният под номер 8 тенисист победи с 6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3), 7:6 (7:4).

Преди да се справи с Бердих, швейцарецът поднесе голямата изненада в турнира, отстранявайки действащия шампион Новак Джокович. Чехът, от своя страна, се справи с Давид Ферер.

Само за 31 минути в първия сет Вавринка сломи противника си, побеждавайки го с 6:3. Във втория сет обаче срещна сериозна съпротива от страна на седмия в света. Стигна се до тайбрек, в който Бердих се представи перфектно, оставяйки Вавренка да вземе само една точка. Третият и четвъртият сет отново бяха решени след тайбрек, а Вавринка се представи по-убедително и заслужено се класира за финала в надпреварата.

Той ще научи съперника си в сблъсъка на титлата в петък, когато един срещу друг ще се изправят Рофжър Федерер и Рафаел Надал, който отстрани българския тенисист Григор Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА