Last news in Fakti

24 Март, 2024 13:30 1 434 4

Близо 8 хиляди ще подкрепят Азербайджан срещу България, домакините очакват труден мач

  • българия-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • азербайджан

Срещата е в понеделник (25 март) от 18:00 часа българско време на стадион "Тофик Бахрамов" и с нея ще приключи първото издание на турнира FIFA Series

Близо 8 хиляди ще подкрепят Азербайджан срещу България, домакините очакват труден мач - 1
Снимка: Facebook

Около 7-8 хиляди зрители очакват домакините от Азербайджан на мача с националния отбор на България, съобщиха за БТА местни журналисти. Срещата е в понеделник (25 март) от 18:00 часа българско време на стадион "Тофик Бахрамов" и с нея ще приключи първото издание на турнира FIFA Series.

В момента продължава продажбата на билети по касите в Баку, както и в интернет-порталите. Мачът между България и Азербайджан е оценен между 2 и 30 маната за различните трибуни и сектори (официален курс 1 манат = 1.06 лева).

На срещата Азербайджан – Монголия бяха продадени 3954 билета при общ капацитет на стадиона "Тофик Бахрамов" от 31 200 места.

Крилото на азербайджанския национален отбор Вусал Искендерли очаква труден мач с България утре. Двата състава напрактика ще закрият първото издание на турнира FIFA Series. Съперниците очакват срещата в понеделник на стадион "Тофик Бахрамов" след победи с по 1:0 – азерите над Монголия, а България над Танзания.

"Разбира се, мачът с България ще бъде много по-труден. В това няма никакво съмнение. Този отбор е на много по-високо ниво. Чакат ни много трудни 90 минути", смята 28-годишният футболист на турския Болуспор. "Не вярвам, че има сред нас хора, които са подценили Монголия в първия мач. Това не може да се случи. Ние срещу всички съперници се настройваме максимално. Така че ще дадем максимума и срещу България. Нито един отбор не го гледаме високомерно. Колко положения само пропуснахме…", коментира Искендерли.

Самият той премина в турската втора лига от албанския Егнатия Рогожине и за момента не получава кой знае колко шансове в клуба си. Но приема трансфера положително, най-вече защото Боруспор е в зоната на плейофите и ако запази позицията си, ще играе баражи за влизане в турската Суперлига.

Защитникът Бахлул Мустафазаде, който вкара победния гол срещу монголците, също е доста премерен в изказванията си. Той разказва, че това попадение не е било случайно, а върху такива ситуации е работено на тренировките.

"Имахме много положения с Монголия, но що се отнася до моя гол, аз това го тренирам на заниманията. По принцип няма значение кой е вкарал – дали нападател или защитник. Трябваше по-рано просто да решим мача, но явно и такива мачове са ни нужни.

Що се отнася до мача с България, всички искаме да се представим успешно. Ариф Асадов е добре познат на всички в съблекалнята, макар да е временен треньор. С него сме работили достатъчно дълго", завърши 193-сантиметровият защитник на сензацията в Лига Европа Карабах.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д. Иванков

    4 0 Отговор
    "Разбира се, мачът с България ще бъде много по-труден. В това няма никакво съмнение."
    ----
    Шегаджии...
  • 2 Голата истина

    4 0 Отговор
    Ния сме много яки с гонзо начело на мафията бфс
  • 3 А50

    3 1 Отговор
    Кой измисли тези неподходящи екипи за националния отбор. С това няма да се повиши нивото на футбола, но поне няма да излагат трибагреника ни, даже да махнат и България от името на отбора.
  • 4 БФС рулз

    0 1 Отговор
    Айде жълтури! Изящен тревата канарчета