Last news in Fakti

27 Януари, 2014 11:34 701 0

Мъките на Интер нямат край!

  • интер-
  • обзор-
  • мъки-
  • ерик тохир-
  • серия а-
  • ювентус

Равносметката - девет мача, една победа!

Мъките на Интер нямат край! - 1
Снимка: БТА/ AP

Мъките на Интер нямат край! Януарският трансферен прозорец обикновено вдъхва оптимизъм на тифозите, че могат да бъдат привлечени класни футболисти на слабите постове на тима. Изминалото меркато на Апенините обаче се превърна в цирк, вместо в полезна и необходима промяна. „Нерадзурите” бяха постигнали споразумение с Ювентус за размяна на Фреди Гуарин и Мирко Вучинич.

Часове преди официалното финализиране на сделката ултрасите на Интер от „Curva Nord” излязоха на протест пред сградата на клуба и провалиха трансфера, който щеше да прати Гуарин в най-големия враг на Интер през последните години. И сякаш чаканият като месия Ерик Тохир ще се окаже неспособен да поеме бремето на президентското място на клуба от Милано.

И докато умовете на тифози и ръководство бяха ангажирани с проваления траснфер, една победа срещу последния във временното класиране Катания щеше да свали напрежението върху Тохир. В неделния следобед обаче Интер не успя да победи аутсайдера у дома, завършвайки наравно 0:0. По този начин „нерадзурите” записаха четвърти мач без победа в калчото, което ги отдалечи на 8 точки от четвъртата позиция в таблицата.

Сезонът за Интер, който започна по прекрасен начин, може да се окаже нулев. Валтер Мадзари, поел кормилото на „нерадзурите”, ще трябва да заложи на радикални промени, ако иска отборът да участва в евротурнирите догодина. Място в Шампионската лига към този момент изглежда повече от илюзорна цел, но участие в Лига Европа е постижение, с което бившия наставник на Наполи може да запази поста си в Милано.

Интер отпадна безславно от турнира за Копа Италия и трябва да съсредоточи всички сили в местното първенство. В последните си 9 мача обаче тимът записа само една победа, а изход от кризата не се вижда. Само в рамките на следващия месец Интер ще гостува на Ювентус, Фиорентина и Рома, което ще даде отговор на въпроса ще бъде ли запомнен с нещо поредният посредствен сезон на тима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА