Last news in Fakti

23 Май, 2024 17:20 887 0

Арда с важна крачка към баража за Лигата на Конференциите

  • арда-
  • победа-
  • славия-
  • бараж-
  • лига на конференциите-
  • мач-
  • първа лига-
  • футбол

Отборът на Арда победи Славия

Арда с важна крачка към баража за Лигата на Конференциите - 1
Снимка: Архив БГНЕС

Отборът на Арда победи Славия с 3:1 в първия мач от efbet Лига за деня. Тонислав Йорданов даде аванс на тима от Кърджали, а в края на първото полувреме Владимир Николов изравни.

В 62-ата минута Пламен Крачунов изведе напред домакините, а в 86-ата крайният резултат бе оформен от Иван Коконов.

Така Арда събра 48 точки и излиза временно на седмото място, което дава и право на бараж за Лига на конференциите. ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив са следователно с 46 и 45 пункта, като двата отбора излизат един срещу друг в мач от кръга, съобщава gong.bg.

Славия пък вече няма шанс за баражното място, тъй като изостава на пет точки от Арда при един оставащ мач.

В 8-ата минута Славия бе близо до гола след чудесна атака отдясно. Кристиян Стоянов намери включилия се Ертан Томбак, а той пък пусна към Владимир Николов. Последният шутира веднага, а топката му срещна десния страничен стълб и се озова в ръцете на стража.

Три минути след това Окезие беше оставен сам в наказателното поле на "белите" и веднага шутира с левия крак. Футболистът на Арда обаче не успя да намери очертанията на вратата и така пропиля най-добрата възможност за домакините до момента.

В 20-ата минута Тони Тасев беше изведен с висок пас. Той свали топката с глава към Владимир Николов, който на два пъти не успя да преодолее Анатолий Господинов. След това обаче последва и сигнал за засада.

Минута по-късно Ел Мами Тетах проби в наказателното на Славия. Последва и удар с левия крак, но футболистът не успя да завърти достатъчно топката и тя излезе в аут.

Първият точен удар на Арда дойде в 31-ата минута. Иван Тилев реши да стреля от сериозна дистанция. Ударът му беше точен, но по никакъв начин не затрудни Светослав Вуцов.

Две минути след това Тонислав Йорданов получи висок пас, успя да си свали чудесно топката с гърди, а след това завърши с десния крак. Изпълнението му се оказа неспасяемо за вратаря на гостите.

В 41-ата минута Денислав Александров елиминира играч на Арда и шутира. Господинов изби, а топката попадна в Тони Тасев, който пък намери Владимир Николов. Той добави кълбото в мрежата за 1:1, но последва сигнал за засада. След дълъг преглед на ситуацията от ВАР, главният съдия Михаел Павлов призна попадението.

В 49-ата минута Тонислав Йорданов получи центриране и стреля с глава отблизо, но топката попадна право в ръцете на Вуцов. Две минути след това Иван Минчев стреля от пряк свободен удар, но не успя да затрудни стражът на домакините.

В 53-ата минута пък се откри нов добър шанс пред Тонислав Йорданов, но неговият удар от вътрешността на наказателното поле прелетя над вратата на Славия.

Арда излезе напред в резултата за втория път в 62-ата минута. Иван Тилев изпълни коварно пряк свободен удар с центриране на близката греда. Там Светослав Вуцов не успя да улови, а само изби топката, която впоследствие бе добавена във вратата му от Пламен Крачунов.

В 72-ата минута Станислав Иванов показа техниката си и проби отляво. След това шутира, но Светослав Вуцов блесна с чудесна намеса, за да избие.

Пет минути след това Галин Иванов изведе Владимир Николов, който тръгна по десния фланг. След това той опита да центрира, но след рикошет на играч от Арда, топката се насочи към вратата на Анатоли Господинов, който все пак улови без проблеми.

В 81-ата минута Иван Коконов пропиля страхотна възможност от чиста позиция. Около бялата точка той шутира, но не успя да преодлее противниковия страж.

Четири минути преди края на редовното време топка центрирана от корнер стигна до свободния Иван Коконов, който с плътен шут с десния крак я прати в мрежата на "белите" за 3:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА