Last news in Fakti

26 Май, 2024 21:52 1 427 2

България взе само гейм срещу Нидерландия

  • българия-
  • нидерландия-
  • загуба-
  • гейм-
  • волейбол-
  • лига на нациите

Нашите загубиха с 1:3

България взе само гейм срещу Нидерландия  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Мъжкият национален отбор на България спечели един гейм, но това не стигна за успех срещу Нидерландия в Лигата на нациите. Нашите загубиха с 1:3 (16:25, 25:20, 13:25, 20:25) в Анталия. Предния ден България постигна страхотна победа срещу САЩ.


В първия гейм нашите реално нямаха никакъв шанс. Рано „лалетата" поведоха с 3:0. След това резултатът набъбна до 10:3 и до 14:3. В този момент и двата отбора мислеха за следващия гейм. Българите загубиха частта с 16:25.

Подобно на предишния двубой срещу САЩ нашите показаха, че имат сили за много повече. Вторият гейм започна равностойно, но се разви изцяло в българска полза. След 13:13 нашите направиха три поредни точки. „Лалетата" върнаха една, за да последват още три български. Този гейм премина изцяло под контрола на отбора, воден от Джанлоренцо Бленджини.

За съжаление изравняването не ни помогна. В третия гейм Нидерландия напълно ни надигра. След 1:1 в началото последваха девет поредни точки за съперника и резултатът стана 10:2. Самочувствието на нашите изчезна и Нидерландия просто добавяше точка след точка за успеха си. Резултатът на частта беше 25:13.


Надеждите, че след първия лош гейм ще последва още веднъж силен наш обаче не се сбъднаха. В четвъртия отново Нидерландия беше господарят на корта. В началото българите се противопоставиха успешно, но не успяхме да повторим играта от втората част. И все пак нашите държаха пасива си не толкова голям. Резултатът стигна до 17:19, което даваше надежди за тайбрек. „Лалетата" обаче направиха две поредни точки и усложниха ситуацията. В крайна сметка загубихме с 20:25.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    10 0 Отговор
    Да се чуди човек защо се дават пари от данъците ни за спонсориране на боксови круши?
    В БГ колективен спорт не съществува след 1994 г.! И няма и да има! Ако на някой толкова му се яде бой - моля, но да поеме разходите от джоба си!
    Спонсорирането е един вид укриване на данъци и крадене от заплатите на работниците, така че - без него!
  • 2 Млади са ще се

    0 4 Отговор
    Научат 👍