1 Юни, 2024 06:49 2 070 0

Григор Димитров и Зизу Бергс доиграват днес мача си от третия кръг на "Ролан Гарос"

  • тенис-
  • ролан гарос-
  • григор димитров

Българинът водеше с 2:1 гейма, но заваля проливен дъжд

Григор Димитров и Зизу Бергс доиграват днес мача си от третия кръг на "Ролан Гарос" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров и Зизу Бергс от Белгия ще доиграят мача си от третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Франция по тенис днес, предаде ФОКУС.

Двамата успяха да изиграят сет и малко от втория преди двубоят да бъде отложен окончателно от организаторите.

Българският тенисист, който е №10 в света и е поставен под 10-и номер в схемата на състезанието, спечели първия сет срещу 104-ия в ранглистата Бергс с 6:3 и 56 минути игра.

Двубоят бе прекъсван на два пъти заради дъжд през първата част.

Димитров влезе лошо в двубоя, като след само 3 минути игра вече изоставаше с пробив.

След две прекъсвания заради дъжд българинът успя да се върне в мача, връщайки пробива за 3:3 гейма, а след това стигна и до нов, за да измъкне сета.

Димитров стартира страхотно втория сет и поведе при първата си възможност. При 2:1 гейма в сета и при четвърто прекъсване на мача заради дъжда, организаторите решиха да отложат двубоя за събота.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА