Last news in Fakti

12 Юни, 2024 20:19 425 5

Станислав Генчев: "Смятам, че Левски може да се бори и за титла, и за купа"

  • станислав генчев-
  • купа-
  • титлата-
  • левски-
  • тренировка-
  • сезон

„Всички отбори започваме с по 0 точки и само от нас зависи на кое място ще сме ние", каза новия треньор преди да изведе Левски за първа тренировка

Станислав Генчев: "Смятам, че Левски може да се бори и за титла, и за купа" - 1
Снимка: БГНЕС

„Всички отбори започваме с по 0 точки и само от нас зависи на кое място ще сме ние.“

Това каза новия треньор Станислав Генчев преди да изведе Левски за първа тренировка от лятната подготовка. Тя стартира в 18:00 часа, а преди заниманието наставникът на „сините“ заяви, че има желание да наложи млади футболисти в отбора и ще даде шанс на 5 юноши да тренират с първия отбор, но те трябва да заслужат с представянето си място в състава, който трябва да се бори за титлата, пише novsport.com.

„Много искам да наложа млади футболисти, петима от юношите ще започнат с нас подготовка, впоследствие може да вземем и други. Всеки ще получи шанс, но никой няма да има като подарък гарантирано място в състава, защото то трябва да се извоюва“, посочи Генчев.

„Отборът трябва да има собствена система на игра и противниците да се съобразяват с нас. Левски е един от грандовете и трябва противниците да се съобразяват с нас. Едно нещо, което се тренира целенасочено, винаги води до резултати. Най-лесният начин да се стигне до обединение между феновете, са добри резултати и добра игра. Когато няма резултати, винаги се раждат противоречия между фенове, ръководство и т.н. Един треньор и футболист на Левски не трябва да очаква цели, които да му бъдат поставяни. Аз смятам, че Левски може да се бори и за титла, и за Купа. И да имаше европейски мачове, те щяха да започнат около първия мач за първенство. Сега ще имаме време да се подготвим, след това мачовете ще са събота-събота и ще имаме много време. Европейските мачове са нещо, което ще липсва на Левски. Държа да привлека добри футболисти, които смятам, че ще помогнат на Левски. Естествено, с футболистите, с които съм работил, е по-лесно да преценя дали могат да помогнат на Левски. Не е лесно да се привлекат добри нападатели, защото изискват високи заплати и има голям интерес към тях. Гледаме момчета, които са в България, познават българския футбол и ние ги познаваме като треньори."

"Има един закъснял, който си е изпуснал самолета. Той ще понесе финансова санкция и смятам, че това няма да се повтори. Лима не е тук, става дума за него. За мен е добре всички футболисти да останат в отбора. Футболът е бизнес и ако дойде добра оферта, ние ще продадем играча. Когато един футболисти мисли повече за финансова изгода, той не е с главата си в съблекалнята и не е полезен за отбора."

"Има правила, на които ще държа. Това са колко време играчите да идват преди тренировка, каква информация трябва да достига до доктори и масажисти, как трябва да се държат играчите. Ще има санкции, ако някой не е в добра спортна форма. Говорим най-вече за килограмите. На никого няма да е лесно да му сложим паве от два килограма в джоба и да го накараме да бяга. Същото е и с футболистите. Играчите трябва да знаят, че докато има шанс да се борим за титлата, ще го правим. Всички отбори започваме от 0 точки и от нас зависи къде ще завършим в края. От футболистите, треньорите и от ръководството. Всички национални състезатели, от младежкия и юношеския отбор, ще се присъединят към лагера в Правец."

Новият старши треньор на "сините" добави, че клубът почти е завършил първия си трансфер през лятото. Левски със сигурност ще има още нови попълнения, но специално за позицията нападател ръководството ще се насочи към българин. Алекс Колев сам призна, че е искан от "сините", а в последните дни в медиите се появиха информации и за Димитър Митков.

"В началото на трансферния прозорец сме и повечето футболисти чакат по-добри оферти. Преговорите продължават по 2-3 седмици, докато се стигне до трансфер. Днес получихме добри новини, че един е почти готов", разкри той.

Само преди няколко дни Левски продаде централния защитник Хосе Кордоба на английския Норич Сити, а Генчев не изключва възможността да се стигне до още изходящи трансфери.

"За мен е добре всички да останат в отбора, но футболът е бизнес. Когато дойде добра оферта за някого, ние ще го продадем. Обикновено това е и желанието на футболистите", каза още Генчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стария Софиянец

    0 1 Отговор
    Първо се допитай до полковник Марков .
  • 2 ГОРСКИ

    5 2 Отговор
    Като паднете два три пъти и ще има публично събличане !!!!!!!!!!!!
  • 3 Зрител

    1 2 Отговор
    Много си повярва бе младеж.
  • 4 Ще се

    1 2 Отговор
    борим, но вероятно ще ни преборят. Няма пари, продаваме най-добрите си играчи. Реално е да очакваме класиране в първата четворка.
    .
  • 5 да де

    1 2 Отговор
    това "ще се борим" сме го чували и го знаем, а по-нататък...!?