Last news in Fakti

13 Юни, 2024 20:07 724 3

Вечното дерби под въпрос заради ремонт на Националния стадион

  • вечното дерби-
  • левски-
  • цска-
  • под въпрос-
  • ремонт-
  • национален стадион-
  • мачове

От 22 август до 30 септември Националният стадион „Васил Левски“ няма да може да бъде използван за футболни мачове

Вечното дерби под въпрос заради ремонт на Националния стадион  - 1
Снимка: БГНЕС

От 22 август до 30 септември Националният стадион „Васил Левски“ няма да може да бъде използван за футболни мачове. Причината – смяна на тревното покритие, както и планирани два концерта на съоръжението в центъра на София - Ед Шийрън на 31 август, както и Андреа Бочели на 14 септември, предават Дарик радио и dsport.

Ориентировъчно и все още неофициално в този период ЦСКА посреща Ботев Пловдив, после е символичен гост на Левски, а също така червените са домакин на Берое. Броят на засегнатите домакински мачове на ЦСКА е по-малък, тъй като в началото на септември има пауза в клубния футбол заради националните отбори, като България гостува на Беларус на 5 септември, а 3 дни по-късно приема Северна Ирландия в двубои от Лигата на нациите.

Сблъсъкът Левски - ЦСКА е планиран да се проведе в средата на септември. Досега през последните години за дербитата между сините и червените е използван само Националният стадион. Сега това ще бъде невъзможно. Това означава, че или мачът ще бъде отложен за изиграване след 30 септември, когато съоръжението ще е на разположение за футболните тимове, или Левски – ЦСКА евентуално може да се състои на „Георги Аспарухов“ без гостуващи червени фенове. Тепърва обаче тези хипотези ще се обсъждат обстойно чисто административно и логистично.

Откакто ЦСКА започна реконструкцията на „Българска армия“, червеният клуб използва Националния стадион „Васил Левски“ за своите домакинства. Какви са вариантите пред отбора на Томислав Стипич?

Възможно е ЦСКА да поиска да изиграе двубоите с Ботев Пловдив и Берое през есенния полусезон като гост вместо като домакин, а след това през пролетния полусезон червените да бъдат домакин. Друг вариант е ЦСКА да използва столичните стадиони на Славия и Локомотив София за своите домакинства в периода, докато Националният стадион не може да бъде използван.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    3 2 Отговор
    Вечното дерби на бай Тошо...
  • 2 Левски 1914

    4 3 Отговор
    Какво вечно дерби та гони Ковачев, Литекс не е цска!
  • 3 Протестиращ

    3 0 Отговор
    Вечно дерби?! С ребрандиран Литекс?!? Някаква абсурдна шега ли е това?