Last news in Fakti

19 Юни, 2024 08:52 711 0

Германия излиза за победно продължение срещу неудобната Унгария

  • германия-
  • унгария-
  • футбол

В последните три двубоя между двата отбора германците нямат победа

След изключителния си старт на Евро 2024 домакинът Германия излиза във втория си мач от турнира срещу Унгария, като срещата ще е от 19:00 часа в Щутгарт, предаде Sportal.bg.

Странно или не, но статистиката показва, че в последните три двубоя между двата отбора германците нямат победа. През 2022 г. Унгария триумфира с 1:0 като гост в среща от Лигата на нациите, преди това тимовете завършиха наравно в същия турнир, а на миналото Европейско Германия едва се спаси от загуба с маджарите в Мюнхен и успя да изтръгне 2:2 с късен гол на Леон Горетцка. Така че Бундестимът определено среща своите затруднения, когато се изправя срещу Унгария.

Германия едва ли можеше да се надява на по-добро начало, след като показа отлична игра и разби с 5:1 Шотландия в откриващия мач на еврофиналите. Освен резултата, германците показаха и впечатляваща игра, като създадоха много положения и бяха агресивни през цялата среща. Според информациите е малко вероятно Юлиан Нагелсман да прави промени в титулярите си и най-вероятно тимът ще стартира със същите 11, започнали и при гръмкия успех над Шотландия. Германците се радват на отлична форма, като в последните си пет срещи имат цели 4 победи и равенство. При победа днес те ще си гарантират място на елиминациите.

Унгария пък стартира със загуба от Швейцария с 1:3 и второ поражение почти сигурно ще изхвърли от турнира възпитаниците на Марко Роси. За разлика от колегата си Нагелсман, специалистът най-вероятно ще предприеме рокади в състава си. Голяма част от унгарските национали играе или е преминала през Бундеслигата, което би трябвало да е позитив за маджарите. Унгарците имат само две загуби в последните си 16 срещи, но притеснителното за тях е, че и двете поражения дойдоха в рамките на този месец. Припомняме, че маджарите се класираха на Евро 2024 в група със Сърбия и с българския национален отбор.

Вероятни състави:

ГЕРМАНИЯ (4-2-3-1): Нойер; Кимих, Рюдигер, Та, Мителщет; Кроос, Андрих; Мусиала, Гюндоган, Виртц; Хавертц

УНГАРИЯ (3-4-2-1): Гулачи; Ланг, Орбан, А.Шалай; Бола, Наги, Шафер, Керкез; Р.Шалай, Собослай; Варга


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА