24 Юни, 2024 06:45 978 0

Уругвай победи Панама за Копа Америка

  • уругвай-
  • панама-
  • футбол-
  • копа америка

Възпитаниците на Марсело Биелса измъкнаха трите точки с голове на Максимилиано Араухо в 16-ата, Дарвин Нунес в 85-ата и Матиас Виня в 91-вата минута

Уругвай победи Панама за Копа Америка - 1
Снимка: БГНЕС

Уругвай победи Панама с 3:1 в сблъсъка между двата тима от група "С" на Копа Америка. Възпитаниците на Марсело Биелса измъкнаха трите точки с голове на Максимилиано Араухо в 16-ата, Дарвин Нунес в 85-ата и Матиас Виня в 91-вата минута. За Панама пък се разписа Майкъл Мурийо в 94-тата минута. Цял мач за панамците пък изигра вече бившият защитник на Левски Хосе Кордоба.

Уругвай бе по-активният отбор и в 12-ата минута Дарвин Нунес претендира за дузпа за нарушение срещу него от страна на вратаря, но такава не бе отсъдена.

Уругвай победи Панама за Копа Америка

В 16-ата минута обаче резултатът все пак бе открит от урусите. Максимилиано Араухо получи топката пред наказателното поле и със страхотен удар заби топката във вратата за 1:0.

Последваха нови добри възможности пред Араухо и Дарвин Нунес, които обаче бяха отразени от вратаря Орландо Москера.

Уругвай победи Панама за Копа Америка

В началото на втората част и Панама показа зъби и в 59-ата минута стигна и до най-добрата си възможност в мача. Пума отправи страхотен далечен удар, но Серхио Рочет направи блестящо спасяване.

Уругвай обаче реши всичко в заключителните минути. Първо в 85-ата Дарвин Нунес вкара за 2:0, разписвайки се с изстрел от воле.

В 91-вата минута Матиас Виня вкара за 3:0 с глава след центриране от фаул на Николас де ла Крус.

Уругвай победи Панама за Копа Америка

Панама стигна до почетно попадение в 94-тата минута. Майкъл Мурийо отбеляза красив гол с диагонален удар за крайното 3:1.

Така Уругвай започна убедително участието си в турнира и оглави групата си, с равен брой точки, но по-добра голова разлика от САЩ. Панама пък за момента е с нулев актив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА