Last news in Fakti

24 Юни, 2024 07:00 1 743 2

Селекционерът на Унгария: Това бе голяма победа

  • унгария-
  • марко роси-
  • шотландия-
  • евро 2024-
  • футбол

Успехът запазва и шансовете на тима за продължаване напред в турнира

Селекционерът на Унгария: Това бе голяма победа - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на Унгария Марко Роси бе изключително щастлив след успеха с 1:0 над Шотландия на Евро 2024. Това бе първи успех за маджарите на еврофинали и той дойде изключително драматично с попадение в 110-ата минута. Той запазва и шансовете на тима за продължаване напред в турнира. Италианският специалист се пошегува, че при него никога успехите не идват лесно.

"Никога не съм имал лесни победи начело на Унгария. Само ще припомня, че се класирахме на това Европейско първенство с гол в 97-ата минута... Това са вторите ми еврофинали, а аз съм вече на 59 години, така че не знам дали ще има трети... Щастлив съм, че записахме първата си победа. Това е голям успех за мен и за цяла Унгария! Ако трябва да съм честен, напрежение има не само върху треньора на Франция или Германия, но и върху този на Унгария и аз го усещам всеки ден. Понякога дори ми се струва малко в повече. Въпреки това съм готов да го изтърпя заради отбора, заради моя екип и заради феновете. Те отново бяха невероятни и много от тях са с нас тук на Европейското. Дължим им огромна благодарност. Посвещаваме тази победа на тях, а не на клавиатурните рицари...", заяви Роси.

След това той коментира и травмата на нападателя Барнабаш Варга.

"Не знам как точно той се сблъска с вратаря или защитниците. Барнабаш изглеждаше в безсъзнание и ние бяхме доста притеснени. Страх ни бе, че може би докторите няма да успеят да реагират достатъчно бързо. Но, благодаря на Господ, Барнабаш е добре, състоянието му е стабилно. Все пак ще трябва да се подложи на операция на скулата. Със сигурност той няма да играе повече, дори и да продължим напред", сподели италианецът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията пе е ас

    3 3 Отговор
    Чиста очевадна хиляда процентова дуспа в полза на Шотландия не им беше свирена въпреки системата ВАР Киреч

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Иван - Циганина

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Съдията пе е ас":

    Toва да не е Лудогорец, че в 99 минута да им дадат дузпа, каквато само те са видяли...