Last news in Fakti

3 Юли, 2024 17:35 537 0

БК Берое няма да участва в елитната баскетболна лига

  • бк берое-
  • баскетбол-
  • баскетболна лига-
  • федерация-
  • участва

Срокът за подаване на заявки за участие в новия сезон 2024/25 на Sesame Национална Баскетболна Лига бе удължен

БК Берое няма да участва в елитната баскетболна лига - 1
Снимка: Архив БГНЕС

Срокът за подаване на заявки за участие в новия сезон 2024/25 на Sesame Национална Баскетболна Лига бе удължен с една седмица и ще приключи на 10 юли.

В зададения срок за погасяване на стари задължения, задължително условие преди подаване на заявка, само един клуб от 12-е не успя да го стори. Това е БК Берое.

Това лишава клуба от правото да подаде заявка за новия сезон.

Останалите 11 отбора ще могат да го направят в срок до 10 юли, а таксата за участие - в размер от 10 000 лева. - трябва да се изплати до 15 август.

Управителният съвет на Българска Федерация Баскетбол утвърди още, че при покриване на всички нормативни изисквания на Национална Баскетболна Лига, Националният шампион на А група на ББЛ има правото да играе бараж с последния в класирането на НБЛ за заемане на мястото му в НБЛ. В случай че отборите записани в НБЛ са по-малко от предвидените за провеждане на първенството, победителят в ББЛ А група влиза в НБЛ по право.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА