19 Юли, 2024 13:00 897 8

Бивш вратар към аржентинците: Еуфорията не е извинение за прояви на расизъм

  • юго лорис-
  • франция-
  • футбол-
  • аржентина

Той бе категоричен, че това е атака срещу французите като цяло

Бивш вратар към аржентинците: Еуфорията не е извинение за прояви на расизъм - 1

“Еуфорията не е извинение за прояви на расизъм”, заяви бившият вратар и капитан на френския национален отбор Юго Лорис в отговор на обидните песни срещу неговите сънародници от страна на футболисти на Аржентина. Той бе категоричен, че това е атака срещу французите като цяло.

Скандалът назря след финала за Копа Америка, в който Аржентина победи Колумбия с 1:0 в Маями. След него халфът на световните шампиони Енцо Фернандес публикува видео в Инстаграм, в което той и част от неговите съотборници обиждат с песен французите от африкански произход.

Международната футболна федерация (ФИФА) моментално започна разследване на инцидента заради прояви на "расизъм и дискриминация". Челси също има намерение да накаже футболиста си, който се извини и заяви, че е направил това в момент на еуфория от спечелването на титлата в Копа Америка.

"Няма никакво значение дали е било момент на еуфория от спечелването на важен турнир. Когато си победител и шампион, отговорността ти е дори по-голяма. Ние сме против дискриминацията и расизма. Мисля, че това е просто грешка от тяхна страна и се надявам да съм прав. Всички правим грешки, просто трябва да се поучаваме от тях", заяви той за ВВС, цитиран от БТА.

"Футболистите са пример за подражание, особено за децата. Това обаче беше атака към французите и особено тези, които са от африкански произход”, завърши Лорис, който в момента играе за ФК Лос Анджелис.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 африканците които се състезават

    22 3 Отговор
    и представляват своите народи и държави печелят всеобщо уважение и почитание ,но французите в края на краищата не са африкански народ и един отбор от африканци не може да представя франция
  • 2 Тъмнобял

    26 2 Отговор
    Значи за по-тъмно прегорелите е обидно да ги наричат така,а как тогава? Тъмно бели?!? Щом и негрите ги е срам да ги наричат африканци :)
  • 3 иво

    19 4 Отговор
    Карвахал - Един от футболистите на Испания се ръкува, но нарочно дори не погледна настоящ министър-председател. Мората и Родри крещяха, че завладения Гибралтар е испански, а не английски. Евала на тези безстрашни млади момчета, евала.
  • 4 az #СВО

    21 1 Отговор
    Днес, ако казваш истината ти лепват етикета расист!

    А ето и текста на песента:
    "Те играят за Франция, но всички са от Ангола. Тичат добре, спят с транссексуални, майка им е нигерийка, баща им е камерунец, но на паспорта пише французин".

    Е, кое от всичко казано не е вярно????

    Коментиран от #5, #8

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "az #СВО":

    евроГейци, сър ❗

    Коментиран от #7

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 2 Отговор
    Дори не смеят да напишат за какво искат да ги наказват ❗
    Скоро ще ни съдят , че ползваме обръщенията Майко и Татко 🥸
  • 7 довечера

    2 15 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    да те напъплят
  • 8 ти#черна торбичка

    2 15 Отговор

    До коментар #4 от "az #СВО":

    техас как дила?